*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Telefonunu Elinden Düşürmedi Oyun Yüzünden Gözlerinden Oldu  (Okunma sayısı 1776 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Telefonunu Elinden Düşürmedi Oyun Yüzünden Gözlerinden Oldu

Çin'de ismi açıklanmayan 21 yaşındaki bir kadın, 1 hafta boyunca 8 saat aralıksız “Arena of Valor/Honour of Kings” oyunu oynamaktan gözünü kaybetti. Uzmanlar, uzun süre hareketsiz kalan kadının vücut kan dolaşımını bozduğunu ve bu nedenle gözünde büyük bir kanamaya neden olduğunu söyledi.

Çin’in Guangdong bölgesindeki Dongguan kentinde yaşayan ismi açıklanmayan 21 yaşındaki kadının, son 1 haftadır “Arena of Valor/Honour of Kings” isimli oyunu oynamak için telefonunu elinden düşürmediği ve gün boyu hareket etmeden 8 saat aralıksız oyun oynaması sonucunda yaşadığı göz yorgunluğu nedeniyle görme yetisini kaybetti.

Oyunun sadece Çin’de 200 milyon takipçisi var. Uzmanlar, bu oyunları 'Elektronik eroin' olarak yorumluyor. Çin’de 17 yaşında bir çocuk da 40 saat aralıksız oyun oynamaktan felç geçirmişti.

Vücut kan dolaşımını bozdu

Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, “Retinal arter makroanevrizması, genellikle doğuştan gelen bir hastalıktır. Gözünü kaybeden bu kadın, muhtemelen uzun süre hareketsiz kalarak oyunu oynadığı için vücudunun genel kan dolaşımını bozarak, zaten altyapıda da mevcut hastalığı tahrik etti. Büyük bir kanama sonucu da gözünü kaybetti. Yani bu durum olabilir. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, çok büyük bir performansla da kanama yaşayıp gözünü kaybedebilirdi” dedi.

17.10.2017 - Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler : geceleri hic sevmiyorum gecelerde duslerim yıkıldı gecelerde gelecegim degisti benimkisi tek taraflimiydı ki ben bu geceleri hic sevmiyorum yine bir gece vakti