*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şanlıurfa’da Elektrik Direği Engelli Şeridine Meydan Okuyor  (Okunma sayısı 827 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Şanlıurfa’da Elektrik Direği Engelli Şeridine Meydan Okuyor



Karaköprü Atakent Mahallesinde elektrik direği yapılan yeni yollarla birlikte engelliler için yapılan, görme engelli sarı şerite meydan okuyor.

Şanlıurfa’da her geçen gün engelli vatandaşların daha rahat etmesi adına birçok çalışma ve hizmet yapılırken bazen bu hizmetler ters tepebiliyor. Özellikle yeni yerleşim alanlarında ister görme engelli ister tekerlekli sandalye engellileri için caddelerde ve sokaklarda gereken çalışmalar yapılıyor. Ama bazen iş öyle bir karışıyor ki engelliler için yapılan çalışmaları boşa çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi de Karaköprü ilçesinde bulunan Atakent Mahallesinde yaşandı. Geçtiğimiz aylarda yapılan ve geniş bir cadde konumuna getiren Atakent Mahallesi 602. Sokakta görme engelliler için yapılan sarı şeridin ortasına dikilen elektrik direği herkesi hayrete düşürüyor. Sözde engellilerin engelleri aşması için yapılan sarı şerittin ortasına bulunan elektrik direği ise engellenmenin en büyüğü oluyor.

Yapılan sarı çizgiler çökmüş durumda

Şanlıurfa’nın en prestijli ve en gözde ilçelerinden bir tanesi olan Karaköprü’de yeni yapılan yerleşim alanları ile birlikte yeni yollar yeni caddelerde hizmete girdi. Bunlardan bir tanesi olan Atakent Mahallesi 602. Sokak geniş ve güzel bir şekilde normal vatandaşlara hizmet vermektedir. Ama gelin görün ki engelliler için yapılan bazı çalışmalar vatandaşı güldürüyor. Görme engelli vatandaşların daha rahat etmesi adına yapılan sarı çizgilerde bazı noktalarda engel konulmuş. Bu engellerde koskocaman kimsenin göremediği elektrik direkleri oluyor. Ve bu engellemelere rağmen yeni yapılan caddede bulunan birçok sarı çizgiler çökmüş durumda. Bir görme engellinin oradan geçmesi kesinlikle imkânsız sadece söz niyetine konulmuş gibi yapılmış.

Bazı noktalarda ise sarı şeritler yok

Bahsi geçen sokakta görme engelli vatandaşlarımız için yapılan sarı şeritler bazı noktalarda son buluyor. Kaldırımdan giden bir görme engelli vatandaşın her an önüne dur yol burada biter hissi verebilir. Güzel bir cadde olan yolda böyle görüntülerin olması ise yolun prestijini gölgede bırakıyor. Bazı noktalarda bulunmayan sarı şeritlerde dolayı görme engelli vatandaşlar yolu kullanmıyorlar.

Özensizlik ve denetimsizlikten kaynaklanıyor

Şehir genelinde yapılan en ufak bir şeyin bile projesi yapım aşaması yapılıyor. Koskocaman caddenin yapımı sırasında düzenli ve dikkatli bir şekilde yapılması gereken görme engelli şeritleri planlama, yapım aşamasındaki özensizlikler ve denetimdeki eksiklikler yüzünden amacının aksine mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Bu kapsamda Atakent Mahallesi 602. Sokakta yapılan bir kaldırımda bulunan sarı şerit üzerine yapılan direk büyük tepki topluyor.

10.10.2017 - urfanatik.com



Anahtar Kelimeler : yapmadan konu açmak uyarı alacaktır acil yardım birkaç soru vb bencilce benzeri sorunlarda arayanların ulaşamayacağı konularla forumu kirletmek uyarı alacaktır emir