*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: DPB Kamudaki Açık Engelli Kontenjanını Açıkladı  (Okunma sayısı 790 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
DPB Kamudaki Açık Engelli Kontenjanını Açıkladı
« : Eylül 25, 2017, 06:18:03 ÖÖ »
DPB Kamudaki Açık Engelli Kontenjanını Açıkladı



Devlet Personel Başkanlığı 2017/Eylül ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki açık engelli kontenjanını ve hangi kurumun ne kadar açık engelli kontenjanının olduğunu açıkladı. İşte detaylar.

SON ATAMADA 2545 ENGELLİ PERSONEL ALIMI YAPILDI

Bilindiği üzere engelli vatandaşlarımız kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamı her iki senede bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda almış oldukları puanları ve bu puanları ile yapılan atamalara bağlıdır. Engelliler almış oldukları puanları çerçevesinde açılan kadrolara tercihlerde bulunup atamalarının gerçekleşmesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında göreve başlayabilirler.

En son olarak 2016 yılı Nisan ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait atamalar geçtiğimiz Temmuz ayında yapılmış ve bu atamalarda 2545 engelli kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam edilmişti. Adaylar verilen kadro sayılarının düşük olmasından şikayetçi iken bu tepkilerini dile getirmek için de çeşitli zamanlarda basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

KAMU’DA 13.441 AÇIK ENGELLİ AÇIĞI BULUNMAKTA

Engelli memur adaylarının merak ettiği bir diğer husus ise kamu kurum ve kuruluşlarında ne kadar engelli açığı var sorusu. Bu soruların resmi yanıtı ise Devlet Personel Başkanlığının resmi verilerine göre şekillendi. Başkanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2017/Eylül ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında 13.441 açık engelli kontenjanı bulunmakta.

KAMU’DA EN ÇOK MEB’DE ENGELLİ AÇIĞI VAR

Bu sayı içerinde en büyük pay sahibi ise 7.744 sayı ile Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığını 1742 açık engelli kontenjan sayısı ile Diyanet Bakanlığı, 1014 açık engelli kontenjan ile Adalet Bakanlığı, 587 açık engelli kontenjanı ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, 482 açık engelli kontenjan ile de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı kurumları takip etmekte.

22.09.2017 - ekpsshaberleri.com 



Anahtar Kelimeler : bir eğitim sistemi ile kurulmuşlardır. Ayrıca bu okullarda bulunan eğitmenler de alanında uzman ve eğitimli kişilerdir. Bu okullarda eğitim görebilmek için öncelikle Rehberlik