*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Engelleri Aşmak İçin Duy Sesimi' Diyecek Öğrencilere Hırsızlık Şoku  (Okunma sayısı 921 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Engelleri Aşmak İçin Duy Sesimi' Diyecek Öğrencilere Hırsızlık Şoku



Ankara Kırkonaklar semtinde 'Engelleri Aşmak İçin Duy Sesimi' diyecek olan engellilerin dersliklerine giren hırsız yada hırsızlar, eğitim malzemesi olarak kullandıkları 10 adet bilgisayar ile hard-diskleri çaldılar

Hırsızlık olayı, Kırkkonaklar'da Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın otoritesinde, 'Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi' programı kapsamında, Ankara'da uygulanmasına başlanan 'Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum' adlı projenin uygulandığı dersliklerde meydana geldi. Proje eğitimlerinin başladığı gece eydana gelen olayda, hırsızlar 60 engelli öğrencinin ders gördüğü dersliklerin bulunduğu daireye balkon pencerelerini delici ve kesici aletlerle kırarak girdi. Engelli öğrencilerin eğitimi için kullanılacak 10 adet bilgisayar ve hard diskleri çalan hırsızların henüz izine rastlanmadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızların yakalanması ve bilgisayarlara ulaşılması için çalıştıklarını belirtiyor. AB ve Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen 'Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum!' adlı proje ile engelli bireylerin medya sektöründe istihdamına ve çalışma hayatına tam, eşit ve etkin katılımına fırsat tanınmasını ve sektör yöneticilerinin bu istihdama öncü olmaları hedefleniyor.

Medya ve İleşitim Akademisi Derneği tarafından yürütülen proje ile eğitim verilecek engelli bireylerin medya sektöründe istihdamın sağlanması amaçlanıyor.

11.03.2017 - DHA



Anahtar Kelimeler : ANADOLU ESNAF SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ ABDURRAHMAN ERASLAN CAMİİ VE AYŞE HATUN KURAN KURSU YAPTIRMA YAŞATMA DERNEĞİ