*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sezgin Tanrıkulu Engelli Mahkumun Saldırıya Uğradığını İddia Etti  (Okunma sayısı 829 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sezgin Tanrıkulu Engelli Mahkumun Saldırıya Uğradığını İddia Etti



CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, İstanbul Silivri Cezaevinde bir engelli mahkuma diğer mahkumlara tarafında sıcak su dökülerek işkence yapıldığı iddiasına, Başbakan Yıldırım “Diğer tutuklular tarafından banyoda yere düşmüş ve sıcak suyla yanmış hâlde bulunmuş” yanıtını verdi. Başbakan Yıldırım, engelli mahkumun tedaviyi de reddettiğini ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri 6 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan yüzde 75 engelli bir mahkumun diğer mahkumların saldırısına uğradığına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması yanıtlaması istemiyle ilgili verdiği soru önergesine yanıt geldi. “Engelli mahkumun bacağına diğer mahkumlarca sıcak su döküldü mü?” sorusuna Başbakan Yıldırım, “Diğer tutuklular tarafından banyoda yere düşmüş ve sıcak suyla yanmış hâlde bulunduğu, tutuklunun acil olarak Silivri Ceza İnfaz Kurumlan Kampüsü Devlet Hastanesine götürüldüğü, yapılan tetkik ve muayene sonucunda "duşta kendisini yanlışlıkla yaktığına" ilişkin genel adlî muayene raporu ile tutuklunun 'tedaviyi reddettiğine' dair rapor düzenlendi” dedi.

Tanrıkulu'nun cezaevlerinde kaç engelli mahkum bulunduğu sorusuna ise Başbakan Yıldırım,  “3 Ekim 2016 tarihi itibarıyla engelli 581 hükümlü ve tutuklunun bulunuyor” yanıtını verirken, engelli mahkumlar için yeni cezaevleri inşa ettiklerini de açıkladı.

09.01.2017 - Evrensel