*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altın Petek'in Yeniden Tasarlanan Engelsiz Stüdyosunda Yarıştılar  (Okunma sayısı 811 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altın Petek'in Yeniden Tasarlanan Engelsiz Stüdyosunda Yarıştılar



3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle iki özel bölümde engellileri ağırlayan Altın Petek Bilgi Yarışması'na, dün akşam, tekerlekli sandalyeli iki yarışmacı katıldı. Empati çağrısı yapan yarışmacılar, Altın Petek'in yeniden tasarlanan “Engelsiz Stüdyo”da yarıştı.

Yarışmacılardan Dünya ikincisi Paralimpik Milli Okçu Naci Yenier'e ilk soruda kendisi sorulunca stüdyoda duygusal anlar yaşandı. Aslında engelli olmadıklarını, sadece farklı araçla işe gittiklerini söyleyen Yenier, “ Arabalarınız için yol olmasa siz engelli mi olacaksınız?" sorusuyla büyük alkış aldı. Bir okulda memur olan 19 yaşındaki Merve Karahan ise, empati çağrısı yaptı.

Engelsiz Stüdyoda Engelliler Yarıştı

Yüzde yüz yerli yarışma programı Altın Petek Bilgi Yarışması, farkındalık oluşturacak bir bölüm ile yayınlandı. 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle özel olarak hazırlanan bölüm için Altın Petek'in stüdyosu, yapılan platformlarla “Engelsiz" hale getirildi.

Yarışmadan 15 bin liralık ödül ile ayrılan tekerlekli sandalyedeki milli okçu Naci Yenier, " Bizler engelli değiliz, ben işime tekerlekli sandalye ile gidiyorum, siz arabayla. Arabanızı kullanacak yolunuz olmasa siz engelli mi olacaksınız? Bizi engelli hale, kaldırımdaki rampanın önüne park edenler ve bize engel olan mimari getiriyor" diyerek herkesi daha anlayışlı davranmaya davet etti.

07.12.2016 – Yeni Şafak