*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Çetin Arık Engelli Öğretmenlerin Atamasını Sordu  (Okunma sayısı 723 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milletvekili Çetin Arık Engelli Öğretmenlerin Atamasını Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, engelli öğretmen atamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Arık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde kaç engelli öğretmenin istihdam edildiğini ve kanun gereği çalıştırılması gerekenin engelli sayılarını sordu.

Toplumun tüm kesimlerinin özellikle de dezavantajlı kesimlerin sorunlarını gündeme getiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Türkiye’de engellilerin istihdamında yasaya rağmen önemli eksikliklerin olduğuna dikkat çeken Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: “Türkiye’de engellilerin istihdamı önemli bir problem olarak karşımıza çıkıyor.

4857 Sayılı İş Kanunu her ne kadar bu konuda düzenlemeler yapsa da maalesef uygulamada birçok eksik ile karşı karşıya kalınıyor. Bu noktada kamuya özellikle de toplumun geleceğini şekillendiren Milli Eğitim Bakanlığı’na önemli görevler düşüyor.

Bu bağlamda;

1-) Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde kaç engelli öğretmen istihdam edilmektedir?

2-) Son E-KPSS’de kaç engelli öğretmen girdi? Bunların kaçı atandı?

3-) Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasa gereği çalıştırmak zorunda olduğu engelliler konusunda eksik var mı? Varsa bu eksik ne kadardır? Eksiği engelli öğretmenlerle mi yoksa diğer kadrolarla mı kapatıyorsunuz?

4-) Sayın Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programlarında engelli öğretmenler için atama müjdesi verdi. Sayın Başbakanın bu müjdesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir çalışması var mıdır?

5-) Engelli öğretmenlerin tamamını atamak için bir çalışmanız var mı? Varsa bu uygulamayı ne zaman hayata geçecektir?”

03.11.2016 – gercekgundem.com

Anahtar Kelimeler : KİTAPLARI OKUMA KAYNAKLARI PHRASAL ELTS TOEFL VOCABULARY English Essential Words Audio NOT BEYLER LİNKLERİ İNTERNETTEN ALDIM PAYLAŞANLAR LİNKLERİ