*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sağlık Raporları 81 İldeki 389 Hastaneden Alınabilecek  (Okunma sayısı 1399 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sağlık Raporları 81 İldeki 389 Hastaneden Alınabilecek
« : Eylül 03, 2016, 02:53:48 ÖÖ »
Sağlık Raporları 81 İldeki 389 Hastaneden Alınabilecek



GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından artık sağlık raporları da bundan sonra 81 ildeki 389 hastaneden alınabilecek.

Sağlık Bakanlığı, GATA ve askeri hastanelerin sivilleştirilmesinin ardından sağlık raporlarını da yeniden düzenledi. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün imzasıyla illere gönderilen, "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Kapsamında Verilen Sağlık Raporları" konulu genelgede detaylar paylaşıldı. Buna göre TSK personeli, öğrencileri, öğrenci adayları ve askerlik yükümlülerinin görevlerine uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tespit etmek amacıyla yapılacak muayene ve sağlık raporları sivil hastanelerde yapılacak.

RAPORU HASTANE VERECEK

 Genelgeye göre bundan sonra sağlık raporları yetkilendirilmiş hastanelerden verilecek. Engelli Sağlık Kurulu Raporlarını vermek için illerde ve ilçelerde yetkilendirilmiş 389 hastane askerlik raporlarını da verebilecek. Bunlardan 338'i bakanlığa bağlı devlet hastanesi, 51'i üniversite hastanesi olarak kayıtlarda yer aldı. Muayene ve düzenlenen raporlar hakkında hiçbir ücret talep edilmeyecek.

PİLOT ve DALGIÇLARA HASTANE

TSK bünyesinde görev yapacak pilot ve dalgıçlar için özel hastaneler yetkilendirildi. Buna göre pilotlar Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinden, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nden ve Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi'nden rapor alabilecek. Dalgıçlar, Muğla Marmaris Devlet Hastanesi'nden, Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nden, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ve Haydarpaşa Sultan Abdülhamit Eğitim Araştırma Hastanesi'nden rapor alabilecek. Raporlara itiraz edilmesi halinde hakem hastane seçilerek, tekrar inceleme yapılabilecek.

30.08.2016 - sabah