*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir Enternasyonal Fuarı 85. Kez Kapılarını Açıyor  (Okunma sayısı 740 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmir Enternasyonal Fuarı 85. Kez Kapılarını Açıyor
« : Ağustos 14, 2016, 03:11:31 ÖÖ »
İzmir Enternasyonal Fuarı 85. Kez Kapılarını Açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı 'Gelecek İzmir'de' ana sloganı ve  'İnovasyon' temasıyla 26 Ağustos günü kapılarını 85'inci kez  ziyaretçilere açacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  sıçrama yaptırmak istedikleri İEF'nin büyük bir şölen havasında  geçeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 26 Ağustos- 4  Eylül 2016 tarihleri arasında 85. kez kapılarını açacak olan İzmir  Enternasyonal Fuarı’yla ilgili basın toplantısı düzenledi.  Kültürpark’taki basın toplantısına İEF Ana Sponsoru Folkart’ın Yönetim  Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in İcra  Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da katıldı. ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla  düzenlenecek fuarın genel ana teması ‘İnovasyon’ olarak  belirlenirken, logosu ise sonsuzluk simgesinin 85 rakamıyla  birleştirilmesinden oluşturuldu.

KOCAOĞLU ‘İEF BÜYÜK BİR ŞÖLENE DÖNÜŞECEK’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEF’nin genel  fuar olarak kurulmasının ardından soğuk savaş yıllarında doğu ve batı  bloğunun buluştuğu, rekabet ettiği, ilk ürünlerini sergilediği bir  etkinliğe dönüştüğünü söyledi. Kocaoğlu, ‘Bu süreçte, televizyonun da  olmadığı yıllarda tüm sanatçıların İEF’den vize aldığı, lig atladığı  bir etkinlik haline gelmişti. Sonra eğlencenin azalması, ticaret  fuarlarının yerini sektör fuarlarını alması İEF’nin bir sarsıntı  geçirmesine neden oldu’dedi.  Bir etkinliği, bir problemi çözmek için onun geçmişine, tarihine  bakmak gerektiğini belirten Kocaoğlu, uzun süredir yaptıkları  çalışmalar sonucunda fuarın eğlence bölümünün bu sene çok  güçlendirdiklerini söyledi. Kocaoğlu ‘ Uluslararası 600 sanatçının  geleceği, Türkiye’den bir çok sanatçının katılacağı 10 gün doya doya  eğlence, kültür ve sanatın yaşandığı bir büyük şölen haline  dönüştürüyoruz. Zaten İEF köklerindeki en önemli ayaklardan bir tanesi  bu’ dedi.

İEF YÜKSELİŞE GEÇİYOR

Kocaoğlu, İEF’de geçmişte ilk ürünlerin tanıtıldığı, doğu- batı  bloğunun yarıştığı noktadan hareketle, 2009 Çalıştay’ında belirlenen  İzmir’in inovasyon ve tasarım kenti olma hedefine yönelik olarak  fuarda inovasyon ve tasarımı dönüşümlü olarak öne çıkarmak ve yeni  ürünlerin tanıtıldığı sergi açacaklarını açıkladı. Bu sene ilk  denemenin yapılacağını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: ‘Çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum. Mutlaka eksikliklerimiz  olacaktır. Ama biz ihtisas fuarlarımızı Gaziemir’deki Fuarizmir’e  taşıdıktan sonra Kültürpark’ta İEF’yi daha iyi bir boyuta taşımak  istiyoruz. Vestel ve Folkart’ın büyük destekleriyle, İZFAŞ’ın her  türlü olanağı sağlaması, hem de büyük bir tanıtım bütçesi ayırarak bu  85. İEF’yi tekrar sıçrama yaptırmak istiyoruz. İş dünyası, Egeliler,  İzmirlililer ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bu sene  fuarımızın çok önemli bir yükselişe başladığını ve katılımları,  destekleriyle daha da büyüyeceğini ifade etmek istiyorum. Herkesi  İzmir’e 26 Ağustos- 4 Eylül tarihleri içerisinde fuara davet ediyorum.’

Başkan Kocaoğlu, İzmir’de yaptıkları çalışmaların görünür hale  geldiğini ama daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi. Raylı sistem,  temeli atılacak opera binası, yeniden tasarlanan Kültürpark, yeniden  düzenlenen kıyılar, yeni vapurlar, çevre dostu projeler, temiz su,  hava ve gıda ile İzmir’i yaşanabilecek bir kent haline getireceklerini  belirten Kocaoğlu,’ Yaşanabilecek ziyaret, yatırım, ticaret  yapılabilecek, kültür sanat etkinlikleri izlenebilecek, fuarcılık,  turizm, hizmet, eğitim sektörünün sıçramasıyla, teknoparklarla İzmir’i , Türkiye’nin en ileri kentini, en domokrasiyi yaşamak isteyenlerin kentini kalkındırmak istiyoruz’ dedi.

İZMİR’İN TANITIMINA 6 MİLYON TL

İzmir’in tanıtımı için atağa geçildiğine dikkat çeken Kocaoğlu, 3 ay önce başkanı seçildiği İzmir Tanıtım Vakfı (İZTAV) da üye sayısınn 100’e yaklaştığını, bu yıl İzmir’de tanıtım için bugüne kadar harcanan bütçelerin kat ve kat fazlasıyla yurt içi tanıtıma başladıklarını  söyledi. İZFAŞ’ın da İEF tanıtımına ciddi bütçe ayırdığını, özünde  kenti tanıttığını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: ‘İzmir’in tarihinde hiç ayrılmamış bir tanıtım bütçesi oluşturduk. Sene daha da arttıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İZTAV’a  2 aylık tanıtım kampanyası için 3 milyon TL aktardık. İZFAŞ’da İEF ve  ihtisas fuarları tanıtımına 2016 yılında 3 milyon TL ayırdı. Yani  2016’da 6 milyon TL tanıtım bütçesi ayrıldı. İZKA’nın da bütçesinin yarısını belediye olarak karşıladığımız için İZKA’nın yurtdışında  yaptığı tanıtımın bütçesinde de önemil katkımız var.’

İEF’Yİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEK ÜZERİNE ÇIKARTMAK HEDEF

Başkan Kocaoğlu, İEF’yle ilgili bugüne kadar basında yeralan ve haklı eleştirilerin bu sene fuarda olmayacağını söyledi. İEF’de daha eğlenceli, daha yenilikçi etkinlerin yerlacağını belirten Kocaoğlu’ Biz bu özveride bulunduk. Bu tarihi mirası,85 yılık dev çınarı tekrar eski günlerine döndüren, daha da üzerine çıkartmak, çağın koşullarına adapte etmek istiyoruz. Tek isteğimiz ziyaretçiler ve hoşça vakit geçirmeleridir. İzmir ve ülkenin tanıtımına katkıda bulunmaktır.

Gelecek İzmir’de. İzmir dev adımlarla stratejik hedefi doğrultusunda  yoluna devam edecektir. Ülkemizin yolu, İzmir’in yolu, İEF’nin yolu  açık olsun’dedi.

AÇILIS TÖRENİ LOZAN KAPISI’NDA

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Türkiye’deki  son olaylar nedeniyle yabancı katılımcıların gelmesiyle ilgili daha  önce bir endişeleri olduğunu ama yabancı katılımcı sayısının her geçen  gür arttığını söyledi. İEF’nin açılmasına birkaçz gün kala katılımcı  sayısının netleşeceğini belirtti. Kocaoğlu, tüm devlet protokolünü  davet ettiklerini henüz kimlerin katılacağının belli olmadığını dile  getirdi. Kocaoğlu, açılışın eskiden olduğu gibi Lozan Kapısı önünde  halka açık törenle yapılacağını belirtti.

ANA SPONSOR FOLKART

Fuar’da bu sene ilk kez ana sponsorluk uygulaması yapılacak. Bu  kapsamda fuarın ana sponsoru olan Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı  Mesut Sancak, basın toplantısında yaptığı konuşmada ‘Folkart olarak,  ilklerin şehri İzmir’in çok parlak bir geleceği olduğunu, tüm  güzellikleriyle bütünleşerek hem dünyanın, hem Avrupa’nın, yeniden  dikkatini çekeceğini düşünüyoruz. Bu yoğun ilgi, önümüzdeki dönem,  İzmir’i mutlaka yeni yollarla, yeni fırsatlarla buluşturacaktır. İEF  85. yılında ‘inovasyonu’ öne çıkararak tarihi İEF markasını ve bu  markanın taşıdığı uluslararası özelliği, yeniliklerle  güçlendirmektedir. 85. İEF, halka açık bir kültür-sanat arenası  olacak. Uluslararası özellikli 50’ya yakın çok önemli aktivite düzenleyeceğiz. Aralarında Amerika, İngiltere, Küba, Rusya, İtalya,  Hollanda, Belçika ve Arjantin’in bulunduğu 18 ülkeden 600’e yakın  sanatçı İzmir Fuarı’nda buluşacak. Tiyatrodan caza, müzikalden dansa kadar dev bir şölen havası İzmir’i saracak’ dedi.

FOLKART DA 10’UNCU YAŞINI KUTLAYACAK

Sancak, Folkart’ın İzmir’de doğduğunu ve İzmir’de büyüdüğünü ve  İEF 85’inci yaşına girerken, İzmirli Folkart’ın da 10’uncu yılını  kutladığını belirtti. İzmir Fuarı’na Ana Sponsor olurken, kendileri  için çok anlamlı 10’uncu yıldönümlerini sadece fuarda kutlayacaklarını  belirten Sancak, şöyle dedi: ‘Daha önce çeşitli etkinlikler, konserlerle kutlamayı  düşünüyorduk. Türkiye’nin yaşadığı olaylar nedeniyle ertelemiştik.  Şimdi, İEF’de 1,5-2 milyona yakın İzmirli, Egeli’yle birlikte  kutlayacağız. Böylece bize verdikleri destek, gösterdikleri ilgi  nedeniyle, İzmir’e ve İzmirliler’e yürekten teşekkür etmek istiyoruz.  Milletçe kanlı bir darbe girişimini engellediğimiz, uğruna rahmetle  andığımız şehitler verdiğimiz, demokrasinin kazandığı güzel ülkemizde,  İzmir Fuarı’nda gerçekleştirilecek sanatsal aktivitelerin, halkımıza  moral olmasını diliyoruz.’

FUAR’A GİRİŞ TAM 3 ÖĞRENCİ 2 TL

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00 – 23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri ise 12.00 – 00.00 olarak belirlendi. Kart ile girişlerin yanı sıra jeton ile girişler de olacak. İzmirim Kart: Tam 3 TL, Öğrenci 2 TL – Jeton: 3 TL. Ayrıca engelli ve refakatçi,  gazi ve gazi yakını, şehit ailesi, elektronik kart sahipleri ücretsiz  olarak fuara girebilecek.

12.08.2016 - DHA