*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Hisler Parkı Projesi' İki Ödül Birden Kazandı  (Okunma sayısı 863 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Hisler Parkı Projesi' İki Ödül Birden Kazandı
« : Nisan 18, 2016, 03:32:21 ÖS »
'Hisler Parkı Projesi' İki Ödül Birden Kazandı



Efeler Belediyesi ile KEBUDER işbirliğinde hazırlanan 'Hisler Parkı Projesi', Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın düzenlediği En İyi Uygulamalar Yarışması’nın ‘Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu’ dalında ödüle layık görülürken, Türk Psikolojik Derneği'nin yarışmasında da ‘Yılın Empati Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Efeler Belediyesi ve Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER), Aydın’daki engelli çocukların rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmeleri amacıyla 'Hisler Parkı Projesi’ni hazırladı.

PROJEYE HAYATA GEÇMEDEN İKİ ÖDÜL

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ve Kadıköy Mahallesi’ndeki 4 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan proje, hayata geçmeden ödüle layık görüldü. 500 bin liraya mal olacak proje, başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın düzenlediği En İyi Uygulamalar Yarışması’nın ‘Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu’ dalında ödüllendirilirken, Türk Psikolojik Derneği tarafından yapılan yarışmada ise ‘Yılın Empati Ödülü’’nü almaya hak kazandı.

 “ENGELLİLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Efeler Belediyesi’nde düzenlenen programda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Hisler Parkı Projesi’ne büyük önem veriyoruz. KEBUDER ile ortaklaşa hazırladığımız projenin ödül alması bizleri mutlu etti. Efeler Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın menfaatine olan projelerin içinde yer almaya devam edeceğiz. Projemizin eksiklerini tamamlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

AYDINLILARDAN DESTEK BEKLİYOR

Engelli çocukların rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmesi için hazırlanan ‘Hisler Parkı Projesi'nin iki dalda ödüle layık görülmesinden gurur duyduklarını ifade eden KEBUDER Başkanı Perihan Yıldırım ise, “Bu anlamda projenin hayata geçmesi için Aydınlıların desteğini bekliyoruz. Belki engelli değiliz ama engelli olmak bir farklılık değildir. Her çocuk bu güzelliği hak ediyor. Bu anlamda projenin hayata geçmesi için Aydınlıların desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Efeler Belediyesi ve KEBUDER ile güzel bir proje yaptıklarını belirten Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir ise projenin Aydınlı tüm vatandaşlara büyük değer katacağını ifade etti.

Hisler Parkı beş duyuya hitap edecek. Park, içerisinde, görme engelliler için kokulu çiçeklerle yönlendirme, fiziksel engelli çocuklar için jimnastik alanı, köpek parkı, engelli oyun parkı, spor alanı, kütüphane ve kafeterya barındırıyor.

18.04.2016 - aydindenge.com.tr