*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antalya'da Engellilerin 'Adliyeye nasıl Gireceğim?' İsyanı  (Okunma sayısı 866 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Antalya'da Engellilerin 'Adliyeye nasıl Gireceğim?' İsyanı



Antalya Adliyesi'nde işlem yaptırmak için gelen engelli bireyler, güvenlik gerekçesiyle konulan x-ray cihazlarına tekerlekli sandalyelerin sığmadığını belirterek, kapıların yeniden dizayn edilmesini istedi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi sonrasında Antalya Adliyesi'ndeki personel ve avukatların kullandığı kapılara x-ray cihazı takılmasına başlandı. Montaj çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Meltem Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarına bakan, hakim ve savcıların giriş- çıkış yaptığı kapılarda da düzenleme yapılacak.

Öte yandan alınan güvenlik önlemleri nedeniyle engelli vatandaşlar sıkıntı çektiklerini iddia etti. Antalya Adliyesi'ne tekerlekli sandalye ile gelen 50 yaşındaki Mehmet Kıpık, vatandaşların giriş yaptığı x-ray cihazlı kapıdan geçemediğini iddia etti. Kapıların ve x-ray cihazların tekerlekli sandalye ile geçmeye elverişli olmadığını kaydeden Kıpık, personel kapısından geçmek istedi. Buradan geçilmesine izin verilmeyince tepki gösteren Mehmet Kıpık, engelliler için adliyede ayrıca bir giriş kapısı yapılması gerektiğini belirtti.

"ADLİYEYE NASIL GİRECEĞİM"

Belden aşağısı felç olan ve bir ayağı da ampute olan Kıpık, "Engellilere adalet sarayında engel çıkartılmaması gerekir. X-ray cihazlarının bulunduğu kapıya tekerlekli sandalyem sığmıyor. Engelliler için özel bir kapı yapılmasını istiyoruz. Personel kapısından girişime izin verilmiyor. Adliyeye nasıl geçeceğim" dedi.

27.12.2015 - DHA