*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kamu Kurum ve Kuruluşları Engelli İstihdamı İçin İmtihan Yapacak  (Okunma sayısı 1050 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kamu Kurum ve Kuruluşları Engelli İstihdamı İçin İmtihan Yapacak



Kamu kurum ve kuruluşları, engelli personel istihdam etmek için imtihan düzenleyecek. İmtihanı kazanan 213 engelli, çeşitli kurumlarda iş başı yapacak.

Devlet Personel Başkanlığı, başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Anayasa Malıkeıııesi, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı olmak üzere birçok kuruma, imtihanla en az yüzde 40 özürlülük oranına salıip personel alınacak.

imtihan 20 Mayısta

MEB?e başvuru 14 Mayıs Pazartesi, diğer kaıııu kurumlarına başvurular ise 8 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. Buna göre, MEB, Türkiye genelinde idari hizmetli statüsünde lise veya dengi mesleki ve teknik okul mezunu 100 engelli personel alacak. İmtihan yerleri İl Milli Eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve iıııtilıan 20 Mayısta yapılacak. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, 2, Devlet Personel Başkanlığı 3, Atatürk Kültür, Dil ve Taıilı Yüksek Kurumu Başkanlığı 5, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı 2 engelliyi iş sahibi yapacak. Başvurular ilgili kurumların personel dairelerine yapılabilecek. SHÇEK ikinci sırada SHÇEK Genel Müdürlüğü, 15 hizmetli ohııak üzere toplam 41 engelli personel alacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü de 25 engelli vatandaşı istihdam edecek.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü ise 1 elektrik mühendisi engelliyi iş sahibi yaparken, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 4 engelli vatandaşı istihdam edecek. Türkiye genelindeki birçok üniversite de işsiz durumdaki engelliyi iş sahibi yapacak. Başvuru şartları Kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli personel için başvuracak adayların iş talep formu doldurmaları gerekiyor.

27.11.2015 - İHA


Etiketler: Beğen Yanıtla Kasım eda ey dogruer engin turhal ve  kişi daha bunu beğendi diğer yorumu gör Ölmezler Deri Ölmezler Deri yanıtladı Yanıt Ah Müjgan Mutluluğun resmi bu nur un iyileşmesi çok şükürler olsun Nihal Boz