*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kamuda Engelli Personel Sayısının Artırılacak  (Okunma sayısı 726 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kamuda Engelli Personel Sayısının Artırılacak
« : Ekim 29, 2015, 05:02:35 ÖÖ »
Kamuda Engelli Personel Sayısının Artırılacak



Hükümet, engelli vatandaşların çalışma hayatına adapte olması için çalışmalarını hızlandırdı. Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik, aralıkta kamuda engelli personel sayısının artırılması için adımlar atılacağını açıkladı.

Türkiye'de engelli vatandaşların iş hayatına adapte olması, sosyalleşmesi için kamu ve özel sektörde atılan adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Devlet dairelerinde çalışacak engelli sayısı  aralık ayında artacak. Yeni kadronun müjdesi eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik, seçim çalışmalarını yürüttüğü Şanlıurfa'da 7 engelli derneği ve üyeleriyle bir araya geldi.

İstihdamlar arttı

Kamuda engelli çalışan sayısının 42 bin olduğunu kaydeden Çelik, büyük miktarda yeni kadro açacaklarını kaydederek,"Engellilere pozitif ayrımcılığı getiren Anayasa değişikliğini getirdik. Bu ve benzeri birçok düzenlemenin amacı engellilerin kamuda, özel sektörde kontenjan tahsisiyle daha çok istihdamını gerçekleştirmektir. Bakınız 2002'de iş başına geldiğimiz zaman 5 bin civarında engelli kamuda çalışırken şu an 42 bin civarında engelli kamuda çalışıyor. Aralık ayında da yine yüksek miktarda engelli alımı için adımlar atacağız." dedi ve şöyle devam etti: 

Özür vicdanlardadır

"İnsanların en büyük özrü kulağının duymaması, gözünün görmemesi, kolunun olmaması değil vicdanının sesini duymaması, vicdanlardaki körlük. Esas sıkıntı vicdanların özürlü olmasıdır. Onun için bizim kafalardaki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Esas engelli kimdir diye soracak olursanız. Kafasında takıntısı olan engellidir. Engelliye kafasındaki yanlış bakışlardan dolayı yanlış bakıp yanlış anlayan insan engellidir. O kendisini sağlam zanneder ama esas engelli o dur." Devlet kadrolarına alınacak engelli personeller için birimler ocakta netleşcek.

26.10.2015 - Güneş


Etiketler: kuralları çerçevesinde olmasına dikkat edilecektir Kural ve esasları yapılacak protokol ile belirlenecek Projesi’nin istihdam alanı, satış standlarıdır Projesi kapsamında satışa sunulan ve el değmeden hazırlanan