Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Ahmet Hakan Tuna Gözünü Avrupa Şampiyonluğu’na Dikti
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ahmet Hakan Tuna Gözünü Avrupa Şampiyonluğu’na Dikti (Okunma sayısı 934 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Ağustos 10, 2015, 02:22:06 ÖS »
Katıldığı müsabakalardan 20’ye yakın madalya kazanan işitme engelli milli tekvandocu Ahmet Hakan Tuna, şimdi de gözünü Avrupa Şampiyonluğu’na dikti. Tuna destek bekliyor.
Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi İnşaat Teknolojileri Bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Hakan Tuna, geçmişte Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando dalındaki sporcusu olarak önemli müsabakalara katılmıştı. Tuna, 26 - 27 Ocak 2013 tarihlerinde Türkiye İşitme Engelliler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye 3’ncüsü oldu ve Milli Takım’a seçildi. Aynı sene Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen 22’inci İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda da gümüş madalya kazandı.
Sponsor bulamıyor
Sadece işitme cihazıyla duyabilen Tuna, müsabakalarda kulaklığını çıkarıyor ancak engelsiz sporculara da fark atıyor. Başarıya doymayan Tuna, şimdi de Ağustos ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’ndan altın madalyayı almayı ardından Avrupa Şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. Tuna’nın tek isteği ise Antalya’yı ve Türkiye’yi temsil ettiği bu önemli müsabakalara giderken sponsor bulabilmek. Tuna, eğer sponsor bulabilirse, Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayı kazanacak.
Çekirdekten yetişti
Katıldığı müsabakalardan 20’ye yakın madalya kazanan Tuna’nın başarı sürecini takip eden Erbay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Milli Antrenör Murat Erbay (30) genç sporcunun başarı hikayelerini anlattı. Mehmet Kesikçi İlköğretim Okulu’nda okuduğu sırada Ahmet Hakan Tuna’yı keşfeden Erbay, Tuna’yı çekirdekten yetiştirdiğini ve 13 yaşında spora başladığını kaydetti. Tuna’nın yüzmede de milli sporcu olduğunu, Türkiye 3’üncülüğüne sahip olduğunu anlatan Erbay, Büyükşehir Belediyesi adına ücretsiz kurs verdiği sırada okullarda broşür dağıtırken Tuna’nın kendisine ulaştığını ifade etti.
Antrenman için yaratılmış
İşitme engelliler branşının da o dönem yeni açıldığını anımsatan Erbay, “Tuna, fizik olarak bu spora çok uygun. İşitme engelli olarak büyük başarı elde edeceğini düşündük. Çok çalışkan, antrenman için yaratılmış sanki. Her branşta başarı sağlayabiliyor. Üstelik karakteri de çok iyi. Geçtiğimiz şampiyonada tecrübesizdi, ilk kez katılmıştı ama bu kez altın madalya bekliyoruz” dedi. Engelli çocuklarla uğraşmanın zor bir iş olduğunu dile getiren Erbay, “Hakan’ın engeli ağır ama ailesi sayesinde iyi bir eğitim almış. Dolayısıyla aldığı eğitimle beraber işaret diline ihtiyacı olmadan bu yaşına kadar geldi. Geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk döneminden bu yana katıldığı müsabakalarda aynı Dobok’u ve malzemeleri kullanıyor. Hakan’ın masrafı yılda en az 6-7 bin lira. Ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var” diye konuştu.
Avrupa Şampiyonunu yendi
Ahmet Hakan Tuna’nın engelsiz rakipleriyle karşılaştığı müsabakalarda dahi 4-5 maç alarak çeyrek finale kadar yükseldiğine dikkat çeken Erbay, geçen sene Antalya Belek’te Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda Avrupa Şampiyonu rakibini yendiğini vurguladı. Ahmet Hakan Tuna ise muhabirimize yaptığı açıklamada dövüş sanatıyla, küçükken ağabeyi ile beraber izlediği maçlar sonrası merak sardığını ifade etti. Hocası Erbay’ın okulda dağıttığı broşürleri babasına sorarak Tekvando sporunu öğrendiğini belirten Tuna, “Babama sordum, bana anlattı. Sonra ders almaya başladım. İlerleme kaydettiğimin farkına varınca da devam ettim. Ağustos ayında Türkiye Şampiyonası var. Ardından bir aylık kamp sonrası Avrupa Şampiyonası olacak. Hedefim 1’inci olmak” ifadelerini kullandı.
“Allah’a yakın hissediyorum”
Tuna, müsabakalarda hissettiklerini ise şu sözlerle anlattı: “Kendime güvenerek rakibimin karşısına çıkıyorum, heyecana alıştım. Maça çıktığımda Allah’a yakın hissediyorum. 2017’de Ankara’da İşitme Engelliler Olimpiyatları olacak. Aynı şekilde dünya şampiyonluklarında da yine birinci olmayı hedefliyorum. Annem ev hanımı, babam ise bir otelde şoförlük yapıyor. Ablam özel bir uçuş firmasında pilot, ağabeyim serbest meslek ile uğraşıyor. Herkesin desteği benim için çok önemli.”
Hoca’dan ‘yarım’ hediye
CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Belediye Başkanlığı döneminde Türkiye İşitme Engelliler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye 3’ncüsü olan Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün lisanslı tekvandocusu Ahmet Hakan Tuna’ya, Milli Takım kampına giderken çeyrek, olimpiyatlardan dönerken de sadece yarım altın hediye etmişti.
31.07.2015 - gazetebir.com.tr
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com