Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Kırşehir’de Engelli Hakları Çalıştayı Yapıldı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kırşehir’de Engelli Hakları Çalıştayı Yapıldı (Okunma sayısı 930 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Mayıs 27, 2015, 02:26:07 ÖS »
Engelli Hakları Çalıştayı, Grand Terme Oteli Toplantı Salonu’nda Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’nın katılımıyla gerçekleşti.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında EDES 2014 projeleri kapsamında hazırlanan “Engelli Dostu Okul” projesi hazırlık toplantısı ve engelli hakları çalıştayı 9 Mayıs Cumartesi günü Grand Terme Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Proje kapsamında okullarda verilmesi planlanan eğitimler ile ilgili hazırlık çalışmaları ve eğitim içeriğinin belirlenmesi amacıyla yapılan toplantıya; Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğü proje uzmanları ve ARGE birimi öğretmenleri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetkilileri, Engelsiz Yaşam Merkezi Yetkilisi Damla Tufan, Özel Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Yıldız, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, Psikiyatr Doktor Şafak Taktak, Avukat Sedat Bulut, Engelli Öğretmeni Nilüfer Tufan, Engelli Bülent Yıldız ve engelli annesi Sevda Taşkın katıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında EDES 2014 projeleri kapsamında hazırlanan “Engelli Dostu Okul” projesinde farkındalık eğitimleri düzenleyerek toplumun engellilik konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasına ve engelli bireylerin ve/veya ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
Toplumda bizlerle birlikte yaşayan engellilere devletin sunduğu imkânlardan azami derecede faydalanmalarını sağlamak, öncelikleriyle örtüşmektedir. Yapılacak çalışmalar ve her okuldan bir yöneticiye verilecek eğitimler ile toplumun büyük bir kısmına ulaşılacaktır. Proje ile engelliler konusunda farkındalık oluşturulacak ve engelliler kendilerine sunulan imkanlara daha kolay ulaşacaklardır.
Nihai faydalanıcıya ulaşabilmek için hedef gurup olarak tüm okul ve kurumlarınızda bulunan yöneticilerden her okul/kurumda en az 1 tane olmak üzere 150 “engelli dostu yönetici” ye konu ile ilgili eğitimlere verilecektir. Bu “engelli dostu yöneticiler” son dönemde engelliler ile ilgili verilen haklar konusunda yeterli donanıma sahip değildir. Bu eksikliğin giderilmesi ve konu ile ilgili basılı bir kaynak olması alandaki boşluğun giderilmesini sağlayacaktır. Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde engelliler ile ilgili herhangi bir birimin olmaması da ayrı eksiklik olarak devam ediyor.
Kırşehir Valiliğinin 2012 yılı ulusal engelliler veri tabanı kayıtlarına göre 6717 kişi ve TUİK verileri istatistiksel olarak esas alındığında ise (yüzde 12) 25.000 engelli potansiyelimiz bulunmaktadır. Bu bireylerimiz 12 yıllık kesintisiz eğitim dolayısıyla mutlaka okullarımıza kaydolmakta ve aileleri ile birlikte eğitim hizmeti almaktadırlar. Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 221 okul 21 kurumda bulunan 150 okul/kurum müdür yardımcısına engelli dostu yönetici eğitimi verilecektir. Bu engelli dostu yönetici öncelikle bu okul/kurumlarda bulunan 4185 personele sonrada okul/kurumlarımızda bulunan 40.000 öğrenci ve aileleri de engelli hakları ile ilgili 1 yıl içerisinde eğitimden geçirilecek.
Okul ve kurumlarda görev yapan tüm personel, hatta Kırşehir’de bulunan tüm devlet dairelerinde çalışanlar engellilerin daha rahat etmesi için, haklarını daha hızlı ve güvenli elde edebilmeleri için ellerinden geleni yapacakları aşikârdır. Ancak yeni mevzuat ve her kuruma ayrı ayrı verilmiş görevler bir yetki karmaşasına sebep olmaktadır. Bu durumun aşılması için engelliler ile ilgili tüm tarafların katıldığı bir eğitim organizasyonu ile Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 221 okul 21 kurumda bulunan 150 okul/kurum müdür yardımcısına engelli dostu yönetici eğitimi verilerek bu alandaki boşluk giderilecek.
14.05.2015 - kirsehircigdem.net
Anahtar Kelimeler : sistemleri örneğin web sayfaları ya da elektronik bankacılık hizmetleri, iletişim sistemleri ve teknolojileri örneğin televizyon programlarının sesli betimlenmesi ya da işaret
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com
»