*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Yarınlar İçin “Engelsiz Yarınlara Koşuyoruz“ Etkinliği  (Okunma sayısı 846 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Engelsiz Yarınlar İçin “Engelsiz Yarınlara Koşuyoruz“ Etkinliği

Serebral Palsili Çocuklar Derneği 2002 yılında Ankara’da kuruldu. Dernek; Serebral Palsili çocuklar başta olmak üzere tüm engelli bireylerin sağlıkta, eğitimde, istihdamda yaşadığı sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütürken, engele ve engellenmeye yönelik farkındalığı yüksek, duyarlı bir toplum profili yaratma çabasındadır.

Serebral Palsi doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrasında beynin hasar görmesi nedeniyle meydana gelen kas kontrol yetersizliğidir.

Türkiyenin ilk Uzay Mühendisi de Serebral Palsilidir; fiziki ve zihinsel olarak ailesine bağımlı yaşayan bir bireyimizde Serebral Palsidir.

Çok geniş bir kavram olan Serebral Palside Çocuklara sabırla yaklaşılmalı, yapmak istedikleri hareketi tamamlamaları veya konuşmaları için onlara zaman tanımalıyız.

Dernek; Türkiye’de 600 bin Serebral Palsili bireyin var olma mücadelesini üstlenirken, Serebral Palsinin ne olduğunu anlatmayı, ailelerin yaşadığı sıkıntıları topluma aktarmayı ve en önemlisi de tüm sorunların çözümü olarak gördüğümüz toplumsal alanda farkındalık temelli bilinç oluşturmayı amaç edinmiştir.

Bu bağlamda,  engelli ve engelsiz çocukların bir arada eğitim gördüğü Gökkuşağı İlköğretim Okulu’nu Milli Eğitim Vakfı ile 2005 yılında eğitim öğretim hayatına kazandırmış, örnekleri hızla yaygınlaşan ilk engelsiz oyun parkını Çankaya Belediyesi işbirliği ile Ankara Çukurambar’da yaptırmış, Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile yaklaşık 20 bin kişinin katılım sağladığı “Murat Dalkılıç, Zakkum, Fettah Can” farkındalık konserini gerçekleştirmiştir. Engelsiz Yaşam Köyü ve Meslek Lisesi Projesi ise çalışmaları devam eden ülkemizdeki ilk model uygulama olacak.                                         

Ankara ODTÜ Eymir Gölü’nde 12.04.2015 Pazar günü saat 10.00-12.00’da Engelsiz yarınlar için “Engelsiz Yarınlara Koşuyoruz“ temalı etkinliğimiz düzenleyecektir.

10.04.2015 - Yaşadıkça

Anahtar Kelimeler : Kayseri Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri