*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kütahya'da Engelli Spor Kulüplerine Yardım  (Okunma sayısı 961 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kütahya'da Engelli Spor Kulüplerine Yardım
« : Şubat 10, 2015, 02:52:46 ÖS »
Kütahya'da Engelli Spor Kulüplerine Yardım

Kütahya’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından kentte faaliyette bulunan engelli spor kulüplerine yapılan nakdi yardım için tören düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığına kulüplere gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Anayasa'da yapılan son değişiklikle engellilerin pozitif ayrımcılığa tabii tutulduğunu hatırlatan Yılmaz, yapılan düzenlemelerin idareci ve uygulayıcılar tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

"Uygulamalarda bazen aksaklıklar olsa da bunların giderilmesiyle engellilerin de normal hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak herkesin görevidir" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Engellilerimizin hayata bağlanmaları ve rehabilitasyonunda sporun çok büyük önemi vardır. İşte bu amaç doğrultusunda gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu yardım ve desteği gerekse yerelde İl Özel İdaresinden verdiğimiz destek ve yardımlar devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile sizlerin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Spor yaparken de her kulübe veya okula spor salonu yapma imkanımız şu an mümkün değildir. Ancak sizlerin spor yapabileceği salonların özel donanım ihtiyacı varsa bunların giderilmesini sağlayıp sizlere uygun hale getiririz."

Törene, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, spor kulübü yöneticileri ve sporcuları katıldı.

08.02.2015 - AA