*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başkan Şahin: Engellilere İmkan Verildiğinde Büyük İşler Başarıyorlar  (Okunma sayısı 830 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başkan Şahin: Engellilere İmkan Verildiğinde Büyük İşler Başarıyorlar



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Türkiye'de hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötekilenmiş, itilmiş hissetmesine, ayrımcılığı maruz kalmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak, çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var gücümüzle çalıştık, engelli kardeşlerimize yönelik atılımları her zaman önceliklerimiz arasında tuttuk. Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reform yaptık, bu doğrultuda çok önemli adımlar attık. Yaptığımız yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize haklarını teslim ettik."

ENGELLİLERE YÖNELİK EĞİTİM VE SAĞLIKTA OLDUKÇA İYİ DURUMDAYIZ

İnsan odaklı politikalarla, istisnasız, toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya özen gösterdiklerine dikkati çeken Şahin, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde engellilere yönelik uygulamalara ağırlık verdiklerine vurgu yaptı.

1990'lı yıllarda engellilerin dışarıya çıkamadığını belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden bile rahatlıkla faydalanamıyorlardı. Ülkemize gelen yabancılar, 'Ne güzel! Ülkenizde hiç engelli yok mu' diye soruyorlardı. Bilmiyorlardı ki, engellilerimiz kendilerine ayrılan küçük dünyanın içinde kıstırılıp kalmışlar. Bugün özellikle engellilere yönelik eğitim ve sağlıkta oldukça iyi durumdayız, erişilebilirlik çalışmaları da devam ediyor ve inanıyorum ki çok daha güzel olacak. Çünkü ben engellilerimize küçücük fırsatlar sunulduğunda dahi ne kadar büyük projelere imza attıklarının ve kendileri ile beraber diğer engelli kardeşleri için de büyük büyük işleri başardıklarının yakın şahidiyim."

Türkiye'de bulunan yaklaşık 8 buçuk milyon engellinin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkanlardan yararlanabildiğini ifade eden Şahin, sokakları, toplu taşıma araçlarını, kamu ve belediye hizmet binalarını yeniden engelli vatandaşlar gözetilerek düzenlemek gibi bir hedefleri olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Türkiye'de ilk defa "Engelli Daire Başkanlığı"nı kurduklarını hatırlatan Şahin, "Gaziantep'i engelliler için daha yaşanabilir bir kent yapmak adına elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum" dedi.

02.12.2014 - haberler.com