*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gaziantep'te Engelli Çocuklara Yönelik SBK Eğitimi Projesi  (Okunma sayısı 1145 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gaziantep'te Engelli Çocuklara Yönelik SBK Eğitimi Projesi
« : Eylül 30, 2014, 10:19:03 ÖÖ »
Gaziantep'te Engelli Çocuklara Yönelik SBK Eğitimi Projesi



Gaziantep'te, "Engelli Çocuklara Yönelik Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi" projesi kapsamında 175 engelli çocuğun fiziksel hareket kabiliyetleri arttırıldı.

Gaziantep'te yürütülen "Engelli Çocuklara Yönelik Sportif Beceri ve Koordinasyon (SBK) Eğitimi" projesi kapsamında 175 engelli çocuğun fiziksel hareket kabiliyetlerinin artırılması sağlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Fiziksel Engelliler Vakfı işbirliğinde 15 Ağustos 2013'te hayata geçirilen projeyle engelli çocuklara bir yıl boyunca, fiziksel tıp ve rehabilitasyon programları dışında kalan egzersizleri yapma imkanı sunuldu.

Proje kapsamında uzman eğitmenler eşliğinde spor yapan çocukların, eğitim sayesinde daha rahat hareket etmeye başladıkları belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri ve Projeler Genel Koordinatörü Servet Başaran, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nde düzenlenen kapanış töreninde, insan haklarına saygılı, her türlü ayrımcılıktan uzak, fırsat eşitliğine dayalı, toplumsal bütünleşmeyi hedef alan bir yaklaşım içerisinde olduklarını söyledi.

Bu anlayıştan hareketle 2009'da projeyi başlattıklarını belirten Başaran, projenin hedefinin, engellilerin toplumsal entegrasyonun geliştirilmesi olduğunu ifade etti.

Engellilere yönelik projelere hibe verdiklerini vurgulayan Başaran, başarıyla tamamlanan proje çerçevesinde Fiziksel Engelliler Vakfı'na bakanlık olarak 86 bin Avro hibe sağladıklarını kaydetti.

Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Tatar da fiziksel engelli bireylerin topluma entegrasyonuyla ilgili ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise hem Gaziantep'te hem İstanbul'da mucizeler gerçekleştiren projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, engelli çocuklar çeşitli gösteriler yaptılar.

15.08.2014 - AA