*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Yüzücüler Anadolu Kupası'na Hazırlanıyor  (Okunma sayısı 1184 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Yüzücüler Anadolu Kupası'na Hazırlanıyor
« : Eylül 30, 2014, 10:04:05 ÖÖ »
Engelli Yüzücüler Anadolu Kupası'na Hazırlanıyor



En son İstanbul'da yapılan Kıtalararası Yüzme Yarışmasında derece elde ederek kentte dönen Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü'nün Bedensel Engelli S-9 kategorisindeki sporcusu Miray Ulaş ile S-10 kategorisindeki Oğulcan Altaş, Adana'da yapılacak olan Anadolu Kupası'na hazırlanıyor.

Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda Antrenör Ebru Gençay başkanlığında günde çift idman yapan Ulaş ve Altaş, şampiyonadan başarı ile dönmek istiyorlar. Günde yaklaşık 12 kilometre yüzen sporcuların en büyük hedefi 2016 Olimpiyatlarına katılmak. En son İstanbul'da yapılan Kıtılararası Yüzme Yarışması'nda bayanlarda birincilik kazanan Miray Ulaş, genel klasmanda da 3.'lük elde ederken, Oğulcan Altaş ise erkeklerde ve genel klasmanda 2.'lik kazanarak büyük bir başarı elde ettiler. Miray'ın geçen yıl 11 Türkiye şampiyonluğu bulunurken, Oğulcan'ın da Mersin'de yapılan yarışmalarda birçok birinciliği var.

MİRAY ULAŞ: "HEDEFİM 2016 OLİMPİYATLARINA KATILMAK VE BAŞARI ELDE ETMEKTİR"

Başarıları ve çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Miray Ulaş, İstanbul'da zorlu bir şampiyonayı geride bıraktıklarını ifade ederek, "6,5 kilometre yüzdük ve çok değişik bir duygu yaşadık. Çünkü gerçekten kolay bir kulvar gözüküyordu ama zor bir kulvarla karşılaştık. Özellikle yarışmanın sonuna doğru akıntı olduğundan baya yoruldum. Kendi kategorimde birinci olduğum için mutluyum. Yüzmek güzel. Şimdi Adana'da yapılacak olan Anadolu Kupası'na hazırlanıyoruz. Günde çift idman yapıyoruz. Yaklaşık 10 kilometre yüzüyorum. Tabi ki hedefim 2016 Olimpiyatlarına katılmak ve başarı elde etmektir" diye konuştu.

Yüzmeye Doruk İhtisas Spor Kulübü'nde başladığını belirten Ulaş, "Geçen yıl S-9 kategorisinde 11 Türkiye şampiyonluğum var. Herkes yüzebilir ama yeteneği olanlar başarı elde edebilir. Herkese yüzmeyi tavsiye ediyorum. Ben de 1,5 yıl önce aşırı kiloluydum. Yüzmeye başladıktan sonra daha iyi oldum. Yurt dışındaki yarışlara gidip, orada derece yapabilmek istiyorum. Yüzmenin zorlukları var ama bedensel engelliler kategorisinde pek zorlanmıyorum. Kendi kategorimde iyi yüzüyorum. Mersin'de bazen yapılan kulüpler arası şampiyonalarda zorlanıyorum ama yine derece yapabiliyorum. Tabi gelişmek için ağır antrenmanlar yapıyoruz. Haftada 6 gün antrenman yapıyoruz. Bütün stillerde yüzüyorum ama en iyi kelebekte yüzüyorum" şeklinde konuştu.

OĞULCAN ALTAŞ: "HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU"

Oğulcan Altaş ise kendisinin de engelliler S-10 kategorisinde şampiyonluklarının olduğunu belirterek, "İstanbul'da zorlu bir yarış yaptık. Şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Ben ikincilik elde ettim bu sefer. Bunun için mutluyum. Şimdiki hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. Mersin'de hep yüzüyordum ama gerçek antrenmanlara Ebru Hocayla başladım. 2 yıldır profesyonel anlamda yüzüyorum. Ben yüzmeye başlamadan önce obezdim ama şimdi gayet iyiyim. Herkesin yüzmeye başlamasını öneriyorum. Çünkü çok faydasını gördüm, başlayanlar da görecektir" ifadelerini kullandı.

EBRU GENÇAY: "İKİSİNİN DE Avrupa'DA BAŞARI ELDE ETMESİNİ İSTİYORUM"

Antrenör Ebru Gençay da yüzmede aile, antrenör ve sporcu ilişkisinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımdan çok memnunum. Ciddi anlamda 6 gün antrenman yapıyoruz. 6 gün aralıksız bu çocuklar okula gidiyorlar, okuldan sonra bir beslenme saatleri oluyor, beslenme saatlerinden sonra bir kar antrenmanı yapıyoruz, üstüne havuzumuza girip yüzme antrenmanı yapıyoruz. Çok ciddi mesafeler yüzüyorlar. Yaklaşık antrenmanlarda 10 kilometreye yakın yüzüyorlar. İkisi de iyi antrenman yapıyor. Şimdi önümüzde Anadolu Kupası var. Sporcularımızın burada da başarı elde edeceğini düşünüyorum. Ancak ikisinin de Avrupa'da başarı elde etmesini istiyorum. Umarım bundan sonraki süreçte de bu şampiyonluklar bizi kırbaçlar. İkisinin de çok iyi yerlere geleceklerine inanıyorum" dedi.

12.08.2014 - İHA