*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Berkay Akyol Tren Kazasında İki Bacağını Kaybetti Ama Umudunu Asla  (Okunma sayısı 1893 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Berkay Akyol Tren Kazasında İki Bacağını Kaybetti Ama Umudunu Asla



Eskişehir'de 2012 yılında yolcu treninin çarpması sonucu iki bacağını kaybettikten sonra 4 ay tedavi gördüğü hastanede 32 ameliyat geçiren ve bir yakınının tavsiyesi üzerine başladığı yüzme sporunda başarıdan başarıya koşan  Berkay Akyol (16), Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına katılarak İstanbul Boğazı'nı geçmek istiyor.   

Ertuğrulgazi Mahallesi Şevket Paşa Caddesi yakınlarında, 2012 yılında yolcu treni, araç ve yaya trafiğine kapalı demiryolunda bisikletiyle karşıya geçmeye çalışan Berkay'a çarptı. İki bacağı kopan Berkay, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanedeki 4 aylık tedavi sürecinde 32 kez ameliyat olan Akyol'un Türkiye Sualtı Milli Takımı sporcusu ve Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübü Sualtı Hokeyi Takımı Antrenörü Furkan Kızılkaya'nın yüzmeye teşvikiyle adeta değişti. Yaklaşık 3 ayda yüzmeyi öğrenen Akyol, her girdiği yarışmadan dereceyle dönüyor.

-"Zorlukları çok çalışarak atlattım"

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 9'uncu sınıfta öğrenim gören Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza geçirdiği güne rağmen hiçbir şey hatırlamadığını kaydetti.

Kazanın ardından hastanede tedavi sürecinin başladığını ifade eden Akyol, şöyle konuştu:

"Sağ ayağım daha çok kesildiği için, ayağımı beslemesi için diğer ayağına gömdüler. Tedavimin ardından Furkan Hoca'nın tavsiyesiyle rahatlamak için yüzmeye başladım. Çok zorlandığım zamanlar oldu. Ancak zorlukları çok çalışarak atlattım. Yüzme beni hayata bağladı. Bir yıldır yüzüyorum. Yarışmalara gittim. 6 Türkiye şampiyonluğum, iki de üçüncülüğüm var. Herkes beni tebrik ediyor. Kimse beni böyle beklemiyordu. Her yarışmada dereceye gidiyorum. Günde 4,5 kilometre yüzüyorum. Gelecekte antrenör olmak istiyorum. Milli takıma girip dünya şampiyonasına katılmak üzere çalışıyorum."

Akyol, engellilerin hayat asla küsmemesi gerektiğine değinerek, "Temmuz ayında düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına katılmayı planlıyorum. İstanbul'un bir yakasından diğer tarafa yüzerek geçmek istiyorum" dedi.

Anne Hülya Akyol ise oğlunun hastane döneminin çok zor geçtiğini bildirdi.

Hiperaktif bir çocuk olan oğlunun zorlukları çabuk yendiğini anlatan Akyol, "2,5 ayda yüzmeyi öğrendi. Oğlumla şimdi daha çok gurur duyuyorum. Engelliler evde oturmasın. Engelli aileleri çocukların spora teşvik etsin" dedi.

29.06.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : kayseri Başka grup veya sayfanın reklamını paylaşım olarak yapan,Beni EKLERMİSİN diyen,Abuk subuk yorum yapan yorumda ne söylediğini kendi dahi anlamayan Burada yorum ve paylaşım yapan bayan arkadaşlara istek atan