*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı Etkinliği  (Okunma sayısı 1329 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı Etkinliği
« : Temmuz 28, 2014, 12:06:03 ÖS »
Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı Etkinliği

Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında, 10 bedensel engelli havuza daldı Engelli Felix Vos: "Suyun altında bizim için herhangi bir engel yok, çok daha rahat hareket edebiliyoruz.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı" etkinliğinde 10 bedensel engelli dalış yaptı.

Bağcılar Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Hollanda ve Almanya'dan gelen 4 yüzücünün de aralarında bulunduğu 10 engelli ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da havuza girdi.

Çevre Koruma Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte dalış kıyafetlerini giyen yüzücüler, havuzda yüzdü ve çeşitli gösteriler sundu.

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağırıcı, fırsat buldukça engellileri hayata tutunma konusunda heyecanlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Benzer bir etkinliği daha önce Kastamonu'da yaptıklarını dile getiren Çağırıcı, "Bağcılar mutluysa ben mutluyum. Eğer mutlu bir Bağcılar istiyorsak da aile ve bireyin mutluluğuna ulaşmak zorundayız" dedi.

Çağırıcı, engellilerin kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Engelliler, Allah'ın bize emaneti. Şu anda Bağcılar'daki en mutlu insanların engelliler olduğunu iddia edebilirim" diye konuştu.

Belediyedeki görevlilere "Engelliler akıllarından ne geçiriyorsa onu yapsın" şeklinde talimat verdiğini anımsatan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın geçtiğimiz sezonda şampiyon olarak 1. lige yükseldiğini anlattı.

"Engelli arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz"

Uzun süredir dalış sporu yaptığını anlatan Birol Kamer, kendini geliştirmek için birçok kursa gittiğini dile getirdi.

Bağcılar Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda da eğitim aldığını söyleyen Kamer, "Spor yaparak, engelli arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz" dedi.

Engelli Muhammed Ali Aktaş, uzun süre dalış eğitimi aldıklarını belirterek, "Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı bize dalış yaptırıyor" ifadelerini kullandı.

Engelliler için dalış yapmanın zor bir şey olmadığını dile getiren engelli Felix Vos da "Suyun altında bizim için herhangi bir engel yok, çok daha rahat hareket edebiliyoruz. Ben 18 yıldır dalıyorum. Dalmayı öğrenmek, kişinin engel durumuna bağlı" diye konuştu.

06.06.2014 - AA

Anahtar Kelimeler : SGK bu gün halen 145,00 TL ödemektedir. 2012 yılında özel diyaliz merkezleri arasında yapılan araştırmalarda 1 seans başına düşen hasta taşıma maliyeti 15,50 TL olarak