Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Yenimahalle’de Engelliler Hayata 'Umut'la Bakacak
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Yenimahalle’de Engelliler Hayata 'Umut'la Bakacak (Okunma sayısı 1023 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Mart 26, 2014, 03:40:55 ÖÖ »
Engellilerin sosyal hayata katılımı, yarınlara umutla bakması için projeler geliştiren Yenimahalle Belediyesi, 2014-2019 döneminde de engelleri kaldıracak. Yenimahalle Belediyesi 2009'dan beri olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşların yanında olmaya devam edecek. Yenimahalle'ye inşa edilecek Umut Evi, engellilerin hayata umutla bakmasını sağlayacak. Bu merkez, engellilerin yaşama katılmaları, üretmeleri ve engellerini yenmeleri konusunda destek olacak.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, engelliler için bugüne dek yaptıklarının daha fazlasını önümüzdeki hizmet döneminde gerçekleştirerek Umut Evi projesi ile zirveye oynayacak. Bu merkezde engelliler, hayatlarını kendi kendilerine idame edebilmeleri için eğitim alacak, üretim ve sosyo-kültürel etkinlikler yapabilecek.
"Engellileri hayata kazandırmak önceliğimizdir"
Herkesi düşünerek projeler ürettiklerini dile getiren Yaşar, sadece sağlıklı bireyler için değil toplumdaki dezavatajlı bireyler için de hizmet ürettiklerini vurguladı. Yenimahalle'yi 5 yıl içinde engelsiz bir ilçe haline getirdiklerini kaydeden Yaşar, "Göreve geldiğimde Yenimahalle Belediyesi'nde engellilerle ilgili çalışma yapan hiçbir birim yokken Engelli Birimi'nin oluşturulmasını sağlayarak ilk adımı atmış olduk. Ardından Yenimahalle'deki engellileri tespit ederek onlara çeşitli hizmetler verdik. 5 senedir büyük projelere imza attık" dedi.
Kendi kendilerine yetecekler
Yaşar, Umut Evi'nde engelli bireylerin hayatlarını kendi kendilerine idame ettirebilmeleri amacıyla eğitim verileceğini, üretime katkıda bulunmaları sağlanarak özgüven gelişimine katkıda bulunacaklarını söyledi. Yaşar, "Ayrıca engelli çocuğu olan ailelerimizin ihtiyaç olduğunda gönül rahatlığı ile kısa süreli olarak çocuklarını bize bırakmalarını sağlayacağız.Biz engelli kardeşlerimizin şans verildiğinde ne kadar büyük işler başarabildiğini biliyoruz. Bölgemdeki hiçbir engelli bu şanstan, fırsattan uzak kalmayacak" dedi.
Umut Evi projesinin de bu hizmetlerden birisi olacağını ifade eden Yaşar, "Engellilerin topluma kazandırılması için Umut Evi büyük imkanlar sunacak. Benim gözümde insanları hayata kazandırmaktan daha büyük bir hizmet yoktur. Engelli evladının yaşama tutunduğunu gören bir ana veya babanın mutluluğuna tanık oluyoruz. Hizmetlerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. Dur durak demeden üretmeye, halka hizmete devam edeceğim."
25.03.2014 - Milliyet
Anahtar Kelimeler : Bazen güneş tam gözlerinin içine doğar insanın.!Hiç ummadığımız zamanda gecelerimize gün günlerimize heves gelir.
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »