*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Havalimanı Kriterlerine Uygun Koca Seyit Havalimanı  (Okunma sayısı 1323 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Havalimanı Kriterlerine Uygun Koca Seyit Havalimanı



Balıkesir Koca Seyit Havalimanı yeni terminal binası uluslararası hava taşımacılığında etkin rol üstlenecek. Çalışmalar tamamlandığında terminal binası VIP olarak hizmet verecek.
 
Kuzey Ege'nin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendirilen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda uluslararası hava taşımacılığının artırılması amacıyla inşa ettirilen terminal binasının gelecek ay hizmete girmesi bekleniyor. İnşaat firmasının yetkililerinden Levent Türkseven, 39 milyon lira maliyetli binanın yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu, 250 araç kapasiteli otoparkıyla bölgenin en büyük hava terminal binalarından biri olacağını söyledi. Binanın, "engelsiz havalimanı" kriterlerine uygun yapıldığı bilgisini veren Türkseven, "Özellikle görme engelliler için kulaklıklı, sesli yer bildirim sistemi ve bedensel engelliler için tasarlanan bina, mimarisiyle Anadolu'da bir ilk olacak" dedi.
 
HERKESE HİTAP EDECEK
 
Havalimanında restoranlar, satış ofisleri, check in masaları, free shop ve çalışma ofisleri yer alacak. Türkseven, "Yeni terminal binası, İzmir'den Çanakkale'ye kadar herkese hitap edecek" dedi.
 
ALMANYA'YA UÇUŞLAR MAYISTA
 
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda geçen ay, 2013'ün aynı dönemine göre yaklaşık 7 kat artışla 9 bin 108 yolcuya hizmet verildi. Havalimanı'ndan iki firma, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarına tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor. Mayıs ayında ise başka bir firma tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'na ve Düsseldorf'a charter seferlerinin başlatılması hedefleniyor.
 
17.02.2014 - Akşam


Anahtar Kelimeler : İYİ GECELER TATLı RUYALAR kayseri