*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otizmli Çocukları Programla Otizmin Etkisinden Kurtarıyor  (Okunma sayısı 1603 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Otizmli Çocukları Programla Otizmin Etkisinden Kurtarıyor

Küçük yaş grubu otizmli, öğrenme güçlüğü çeken, zihinsel engelli özel çocukları tek başlarına yaşamlarını sürdürecek hale getirmek için 2000 yılında kurulan Pembe Bağcık Özel Eğitim Merkezi, birçok engelli çocuğa ve ailesine umut oldu. Merkezin kurucusu çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanı Esra Dereobalı, kendi geliştirdiği 'Altın Çağ Programı' ile 3 yaşın altındaki ya da hiç özel eğitim almamış otizmli çocukları, yüzde 90'lara yakın bir başarı ile otizmin etkisinden kurtarıyor. Ayrıca yetişkinler için verilen Regresyon Terapisi ile bilinç altına yerleşmiş işte başarısızlık, maddi sıkıntıları çözememek veya bir türlü etkisinden kurtulamayan aşk acısı gibi hayatı olumsuz etkileyen kök inançları yok ediyor.

YÜZDE 90 BAŞARI

Yaklaşık 6 ay gibi bir sürede otizmli bir çocuğa okuma-yazmanın öğretildiği merkezde, hastaların sosyalleşerek iletişim kurması ve başkasına bağımlı kalmadan hayatlarını devam ettirmeleri sağlanıyor. Altın Çağ Programı ile eğitim almış birçok mucize çocuk bulunuyor. Doktorların 7 aylıkken infantil spazm tanısı koyduğu, konuşamayacağını, ömrü boyunca yatağa bağımlı ve tek başına hiçbir ihtiyacını gideremeyeceğini ve durumunun giderek kötüleşeceğini söyledikleri Efe Ersoy, aldığı terapi ve eğitim sayesinde şuan yaşıtlarıyla okula gidiyor. Doktorların terapi sonrası şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyleyen Esra Dereobalı, "Efe bizim en önemli başarılarımızdan bir tanesi. Efe gibi birçok çocuğumuza umut olduk. Efe için kötü bir tablo öngörmüşlerdi ve yaşam kalitesinin giderek düşeceği öngörülüyordu. Yaklaşık 1,5 yıllık bir terapinin ardından kendisini yataktan kurtardık. Daha sonra konuşmayı öğrendi şimdi okula gidiyor ve tiyatro yapıyor. Efe, tam anlamıyla bir mucize çocuk" dedi. Esra Dereobalı'nın Pembe Bağcık Özel Eğitim Merkezi ile aynı çatı altında yürüttüğü Farkındaklık Atölyesi ise hayattaki mutsuzlukları ve başarısızlıkların üstünden gelmeyi sağlıyor. Regresyon terapisi ile bilinç altına yerleşmiş kök inançlar siliniyor. 18 yaşından büyük bireylere bu terapiyi verebildiklerini belirten Dereobalı, "İnsanları mutsuzluğa iten bilinç altında korkularımız var. Bu yöntem ile bilinç altını temizliyoruz ve mutsuzlukları siliyoruz. Tamamen diyalog ve farkındalık ile bunu sağlıyoruz" dedi.

Pembe Bağcık Özel Eğitim Merkezi'nde, 'Altın Çağ Programı' ile 3 yaşın altındaki otizmli çocuklar, yüzde 90 iyileşiyor. Ayrıca, regresyon terapisi ile de yetişkinlerin hatırlamak istemediği anılar unutturuluyor.

24.02.2014 - Sabah

Anahtar Kelimeler : Kusurumuza bakmayın, çatal bulamadık