*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Manisa’da Bedensel Engellilere Bakım Hizmeti Verilemiyor  (Okunma sayısı 1256 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Manisa’da Bedensel Engellilere Bakım Hizmeti Verilemiyor
« : Şubat 11, 2014, 12:09:50 ÖS »
Manisa’da Bedensel Engellilere Bakım Hizmeti Verilemiyor



Büyüyen sanayisi ve artan nüfusu ile hızla kentleşen Manisa’da ev ortamında bakılamayan veya bakımı güç olan muhtaç bedensel engelli ve yaşlı hastalar için bakım merkezi bulunmuyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konu ile ilgili sıkıntıyı Bakanlığa iletmesine ve ilde açılmayı bekleyen iki bina bulunmasına karşın, Bakanlık yetkilileri hizmeti başlatmıyor. Manisa ilinde güç koşullarda yaşayan bedensel engelli ve yaşlı hastalar İzmir, Aydın ve diğer çevre illerdeki bakım merkezlerine yönlendiriliyor. Bu durum hasta ve yakınlarına büyük sıkıntı veriyor.
 
Huzurevi, Yaşlı Bakımevi veya Bedensel Engelli Bakım Merkezi gibi kuruluşlardan profesyonel hizmet almak isteyen muhtaç bedensel engelli, yaşlı ve ağır hastaların Manisa’da gidebilecekleri bir yer bulunmuyor. Başvuruları kabul eden, ancak Manisa’da bu hastalara yerleştirme hizmeti veremeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, hasta ve yakınlarını İzmir, Aydın ve diğer çevre illere göndermek zorunda kalıyor. Manisa’da halen biri tamamlanmış, bir de bakım-onarım aşamasında olan iki bakım merkezi binası bulunmasına karşın, bu sistemler atıl bırakılarak İl Müdürlüğü’nün ‘İhtiyacımız var’ şeklindeki raporunu görmezden geliniyor. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, ailelerin sıkıntı çekmesine göz yummuş oluyor. Bakanlığın, muhtaç engellilere yönelik yeni hazırladığı yönetmeliğe göre, Türkiye’nin tüm illerinde ihtiyaç duyulması halinde ve il müdürlüğünün bu yönde bir talebi olması durumunda engelli bakım merkezi kurulabileceğini anlatan maddesi var. Bu maddeyi ve İl Müdürlüğü’nün sorunu tespit edip Bakanlığa bildirdiği ‘İhtiyaç Raporu’na rağmen iki binayı atıl bırakan yetkililer, Manisa’da başvuru yapmış pek çok engellinin başka bir şehre nakline seyirci kalıyor. Pek çok vatandaş muhtaç engellisini ve yaşlısını uygun yer bulamadığı için uzak şehirlere götürmekten rahatsızlık duyduklarını, İl Valisi’ni ve Milletvekillerini konuya duyarlı olmaya davet ettiklerini ifade ettiler.
 
06.02.2014 - Manisa Olay


Anahtar Kelimeler : Güzel günleri bekleyebilmektir.Bazen bir tabak makarnadır.Bazen iki tane domates ve bir taze ekmektir.