*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bolu Belediyesi Engellilere Özel Araç ile Hizmette  (Okunma sayısı 1043 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bolu Belediyesi Engellilere Özel Araç ile Hizmette
« : Şubat 10, 2014, 04:30:06 ÖS »
Bolu Belediyesi Engellilere Özel Araç ile Hizmette



Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Engelliler için Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren Bolu Belediyesi, yeni engelli aracıyla da bir ilki daha gerçekleştirdi" dedi.
 
Yılmaz, AA muhabirine, belediyenin engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyledi.
 
"Engellilerle ilgili en ciddi çalışmaları yapan belediyelerden biri Bolu Belediyesidir" diyen Yılmaz, "İlk defa engellilerin kendilerinin işletebileceği bir kafeterya ve parkı engellilere verdik. Türkiye başka bir il bunu yapabilmiş durumda değil. Engelli koordinasyon merkezini kurduk. Burada bütün engellilerle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.
 
Engelliler için özel olarak tasarlanmış olan minibüsün alımı ile birlikte yeni bir projenin daha gerçekleştiğini söyleyen Yılmaz, "Engellilerimiz olur ki bir yerden bir yere gitmek isterlerse belediye ile iletişime geçmeleri yeterli. Bir gün sonrasına randevu alıp istedikleri yere gidebilirler. Nereye girmek isterlerse götüreceğiz ve sonrasında geri getireceğiz. Bununla ilgili aracımız bugün geldi ve hizmete girdi" şeklinde konuştu.
 
Belediye olarak Türkiye'deki bütün ilkleri gerçekleştirmek istediklerini belirten Yılmaz, "Engelliler için Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren Bolu Belediyesi, yeni engelli aracıyla da bir ilki daha gerçekleştirdi. Bundan sonra her engellimiz bir yere gitmek istiyorsa bize bildirmeleri sonucunda bir program dahilinde onları istedikleri yere götürüp getireceğiz. Allah onların daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlasın, o konuyla ilgili de bizi görevli kılsın" dedi.
 
Yılmaz, engelliler için özel olarak tasarlanmış olan minibüsün ilerleyen günlerde tanıtımının yapılacağını ifade etti.
 
04.02.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : VAZGEÇ BE GÖNLÜM ÖYLE HER ŞEYE CANINI SIKMA NE BU DERTLER KALICI NE DE BU ÖMÜR...