Yalçın'ı Yürütmek İçin Evin Bahçesini Spor Salonuna Çevirdiler
Amasya'nın Suluova ilçesinde küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yürüme yeteneğini tamamen kaybeden Yalçın Usta, doktor kontrolünde Suluova Belediyesi'nin engelliler için temin ettiği özel tasarlanmış spor aletleriyle adım atabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Pazar Mahallesi'nde yaşayan Usta ailesinin evinin bahçesine spor aletleri kurduran Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, "Engelli gencimizin babası bizlere müracaat edip durumu bildirdi. Bizlerde sosyal belediyecilik anlayışı gereği gencimizin talebini olumlu karşılayıp isteklerini yerine getirdik" dedi.
"Diğer bireyler ile aynı şartlara sahip olabilmeleri için engelli vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz" diyen Mahmut Boz, "Geçirdiği hastalık sonucu yürüyemez hale gelen Yalçın kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir nebze de olsa derdine çare, kendisine destek olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
Baba Ümmet Usta da, "Ben yaklaşık 10 yıldır çocuğumu yakındaki parktaki kondisyon aletlerine sırtımda götürüyordum. Belediyemize başvurdum. Başkanımız Allah razı olsun bize yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
24.01.2014 - İHAAnahtar Kelimeler : Kayseri Engelliler ve Aileleri Derneği