*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Osmaniye'de Engelli Spor Kulüplerine Yardım  (Okunma sayısı 1655 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Osmaniye'de Engelli Spor Kulüplerine Yardım
« : Ocak 22, 2014, 02:44:35 ÖÖ »
Osmaniye'de Engelli Spor Kulüplerine Yardım



Düzenlenen törende, hazırlanan protokol imzalandı ve ardından temsili çekler Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından engelli spor kulübü yöneticilerine teslim edildi.
 
Amatör sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını bir kez daha dile getiren Başkan Kadir Kara, bu kez yaptıkları yardımın engelli spor kulüplerine yönelik olduğunu söyledi. Belediyenin imkanları doğrultusunda toplumun her kesimine yardım yaptıklarını ifade eden Başkan Kara, sosyal belediyeciliği uygulayan bir belediye olduklarını belirtti. Kara, “Engelli kardeşlerimizin bir spor ile uğraşması çok güzel bir olay. Bu aktiviteler sayesinde bu kardeşlerimizin neler yapabileceğini herkes görüyor. Spor ile birlikte engelli kardeşlerimiz sosyalleşiyor, evlerine kendilerini hapsetmiyor. Fiziksel olarak da sağlıklarına olumlu katkılar sağlıyor. Biz yerel yönetim olarak tüm engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bu takımlarımız sayesinde Osmaniye’mizin diğer şehirlerde tanıtımı da yapılıyor. Bugün bu takımlarımıza küçük bir maddi destek sağlayacağız. İnşallah bu desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi.
 
Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi için aldıkları 450 bin TL’lik hibe desteği ile ilgili bilgiler de aktaran Başkan Kara, “Bu proje ile Osmaniye’de artık engelli kardeşlerimizin önündeki fiziki engeller kalkacak” diye konuştu.
 
Törende konuşan engelli spor kulüpleri başkanları, yapılan nakdi yardımdan dolayı Başkan Kadir Kara’ya teşekkür ettiler. Yardımların artarak devam etmesini ifade eden dernek başkanları, faaliyet gösterdikleri spor branşları ile ilgili bilgiler de verdiler.
 
Törene belediye başkan yardımcıları, Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Tekin Özkan, Osmaniye İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Hakat, Osmaniye Aktif Gençler Spor Kulübü Başkanı Emre Küpeli ve engelli sporcular katıldı.
 
20.01.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla bir yılı aşkın süredir çalışmalar yapıldığını hatırlattı.