*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Otizm Hassasiyeti  (Okunma sayısı 1336 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Otizm Hassasiyeti
« : Ocak 16, 2014, 08:01:56 ÖÖ »
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Otizm Hassasiyeti



Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Engelliler Federasyonu, Samsun Otizmli Çocuklar Derneği ve Samsun Psikoakademi ve Refleksoloji Merkezi işbirliği ile otizmli çocuğu olan ailelere ile tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.
 
Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda düzenlenen yemeğe Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı Hatice Tozkoparan, İlkadım Engelliler Meclis Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı ve otizmli çocukların aileleri katıldı.
 
ÇAMAŞ: BOYNUMUZUN BORCU
 
Kahvaltı sonrası açılış konuşmasını yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “2007 yılından bu yana kadar özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatları ile çeşitli sosyal projeleri hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi bakıma muhtaç yaşlılarımızın evde bakım hizmetiydi. Şu anda yaklaşık olarak bine yakın büyüğümüz Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şemsiyesi altında. Bu güzellikleri, bu dünya nimetlerini birlikte paylaşmak, sıkıntılarımızı azaltmak için sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.
 
“ELİNİZİ ELİMİZDEN ÇEKMEYİN”
 
Bu tür birliklerin bir ekip işi olduğunu ifade eden Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı Hatice Tozkoparan, “Sizlerle beraber elimizi taşın altında koymamız gerekiyor. Sizden isteğimiz elinizi elimizden çekmeyin” diye konuştu.
 
“İKİNCİ DÖNEME YETİŞİR”
 
Otizmli çocuklara lisenin yapılması için derneğin girişimlerinin sıklaştırması gerektiğinin altını çizen İlkadım Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı, “Türkiye’de hak verilmez, alınır. Yasaların hepsi sizden yana, sizin lehinizedir. Otizmli Çocuklar Lisesi’nin yapılması inşallah ikinci döneme yetişir. Şu anda ihalesi daha yapılmadı. Bu anlamda da Samsun Otizmli Çocuklar Derneği girişimlerini sıklaştırsın. Lise yapımı ikinci döneme yetişmez” şeklinde konuştu.
 
KAPASİTEYİ ARTIRMAYA YÖNELİK
 
Samsun RAM’ın otizmli çocuklar için liseye çevrileceğini ifade eden Engelli Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, “Samsun’da zihinsel engelli kardeşlerimizin okuyabileceği yeterli düzeyle lise bulunmamaktadır. Bununla ilgili yaptığımız ilk çalışmada lisenin kapasitesini arttırmaya yönelikti. Şu anda Rehberlik Araştırma Merkezi’nin dönüştürülmesi anlamında Valimiz Hüseyin Aksoy’un gayretleri var. İkinci döneme buranın bize yetiştirileceği beyan etti. Biz Samsun’daki otizmli çocukların aileleri birbirleriyle tanışsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“HAVUZU KULLANIYORLAR”
 
Engelli kampı hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Sorumlusu Karof Güngör Doğanay, “Tesisimizi kullanması için engelli vatandaşlarımızın yüzde 41 oranında engelli olması yeterlidir. Gün içersinde havuz ve diğer aktiviteleri ücretsiz bir şekilde bütün engellimiz faydalanabiliyor. Engellilerimiz engel durumuna göre ebeveynleriyle birlikte havuzu kullanabiliyorlar” açıklamasında bulundu.
 
15.01.2014 - gazetearena


Anahtar Kelimeler : ANADOLU GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ: SERÇEÖNÜ, kocasinan Kayseri