*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Araçlar 2018'e Kadar Erişilebilir Duruma Getirilecek  (Okunma sayısı 1300 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Araçlar 2018'e Kadar Erişilebilir Duruma Getirilecek
« : Ocak 12, 2014, 01:22:20 ÖS »
Araçlar 2018'e Kadar Erişilebilir Duruma Getirilecek



Hükümet, 9 milyon engelli vatandaşa ulaşım kolaylığı sağlamak için düzenleme yapıyor. Engellileri taşıyan servis araçlarından "ÖTV" alınmayacak.
 
Hükümet, engellilerin kullandığı araçlarda yaptığı vergi indirimi uygulamasını engellileri taşımakla görevli minibüsler için genişletme kararını aldı. Meclis'te bulunan Torba Kanun'la, bundan sonra engelli vatandaşları taşıyan minibüs benzeri yüksek tavanlı araçlarda ÖTV indirimi yapılacak.
 
BELGELENDİRME ŞARTI VAR
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanılan ve önceki gün Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba tasarıya, 9 milyonun üzerinde engelli vatandaşı sevindirecek düzenlemeler eklendi. Tasarının yasalaşması ile birlikte devlet, engelli vatandaşları taşımakla görevli minibüs benzeri yüksek tavanlı araçlara ÖTV indirimi uygulayacak. Bu olanaktan yararlanmak için servis şoförlerinin taşıdığı engellilerin sağlık raporlarını sunarak, sürekli tekerlekli sandalye, sedye gibi araçlarla seyahat etmek durumunda olduklarını belgelemesi yeterli olacak.
 
ULAŞILABİLİRLİK 2018'DE
 
Tasarıya eklenen yeni düzenlemeyle özel ve kamu toplu taşıma araçları, yolcu gemileriyle özel ve kamu şehirlerarası toplu taşıma araçları, turizm taşımacılığı yapılan araçlar 2018'e kadar engelliler için erişilebilir duruma getirilecek.
 
1997'DEKİ MAĞDURLARA "MEMURİYET" HAKKI
 
Tasarı yla birlikte korumalı işyerlerinde "zihinsel ve ruhsal" engellilerin istihdam edilmesi zorunluluğu getiriliyor. Kapatılan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü taşra teşkilatınca 1997'de yapılan ancak iptal edilen personel alım sınavında asil listede yer alanlar hiçbir sınırlamaya tabi olmaksızın devlet memurluğuna açıktan atanabilecek.
 
11.01.2014 - Sabah


Anahtar Kelimeler : En doğrusunu ancak Allah Bilir .Kalem O ,nun ...Kitap O,nun...Gönül O,nun ...