*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bülent Tanık Dünya Şampiyonu Sporcuları Basına Tanıttı  (Okunma sayısı 2039 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bülent Tanık Dünya Şampiyonu Sporcuları Basına Tanıttı
« : Aralık 11, 2013, 09:17:10 ÖÖ »
Bülent Tanık Dünya Şampiyonu Sporcuları Basına Tanıttı



Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi Basın İletişim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında iki gün önce Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile bir araya geldi.
 
Görme Engelliler Spor Kulübü’nün elde ettiği başarıları ve aldığı şampiyonluk kupalarının tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıya Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, engelli sporcular ile kulüp yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
SEÇİMİ KAZANDI… CEMR’DE TÜRKİYE’Yİ 2016’YA KADAR TEMSİL EDECEK…
 
Basın toplantısının başında CEMR (Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi)’deki toplantıdan bilgiler veren Tanık, “CEMR, Avrupa’da 2 binin üzerinde yerel yönetim birliği ve 100 binin üzerinde belediye ve belediye niteliğindeki örgütlerin temsilcilerinden oluşan ve Avrupa Yerel Özerklik Şartı’nın da 25 yıl önce hazırlanmasına bir bakıma öncülük eden bir örgüt. 2010 yılından beri Başkan Yardımcısı olarak Türkiye’yi orada temsil ediyorum. Yeniden, 2016 yılına kadar Türkiye adına o görevi sürdürmeye dönük bir seçim kazandık” ifadelerinde bulundu.
 
5 Aralık’ın Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi’nin yıl dönümü olması nedeniyle konuya da değinen Başkan Tanık, “Birçok Avrupa ülkesine göre çok daha önce kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir ama şu ana kadar siyasi temsil düzleminde hala çok ciddi bir eksikliğin yaşandığını hepimiz biliyoruz. Yaşam koşulları, kültürel yapılanma yasal olarak elde edilmiş olan bu hakkın kullanılması ve hayata geçirilmesi açısından iyi bir performans gösterdiğimizi işaret etmiyor” şeklinde konuştu.
 
TANIK: “ENGELLİYİ, HASTAYI, YAŞLIYI, KADINI, ÇOCUĞU PİYASA KOŞULLARINA TERK ETMEK YERİNE ONLARA SAHİP ÇIKMAK TOPLUMCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN GEREĞİDİR”
 
Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularının ve engelsiz dershanede eğitim gören engelli öğrencilerin çalışmalarını ve başarılarını anlatan slayt gösterilerinin ardından, engelli olmadığını düşünen insanların bile her an engelliye dönüşebileceği bir dünyada yaşandığına vurgu yaparak “Engellilerin yaşam hakları diğer canlılardan bir adım geride değildir. Bedeni bütünlüğü tam ve sağlam olanlarla olmayanlar arasında ki eşitsizliği gidermek de, öncelikler geliştirmek de hem kamu idarelerinin hem de yerel yönetimlerin sorumluluk hissetmesi gereken alanlardan biridir” ifadelerini kullanan Bülent Tanık; “Engellilerin kamusal yaşama, siyasete, sanata, spora katılmalarını, eğitim haklarının eksiksiz yerine getirilmesini sağlama yönünde sunulacak her türlü hizmetin aslında toplumun bütününe sunulmuş bir hizmet olduğunu unutmamak gerekiyor. Engellinin kamusal yaşama katılmasıyla ilgili desteği yalnız ailesinin sağlamasını beklemek büyük bir haksızlıktır. Toplumun bütün bireylerine sahip çıkma anlayışı bizim Toplumcu Belediyecilik anlayışımızın, dünya görüşümüzün, sol kimliğimizin gereğidir. Biz, engelliyi, hastayı, yaşlıyı, kadını, çocuğu piyasa koşullarına terk etmek yerine kamu sorumluluğunu temsil eden kurumlar olarak onları sahiplenmeye, onlarla beraber bir şeyler yapmaya dönük çaba sarf etmeyi öncelikli görev alanımız olarak biliriz” şeklinde konuştu.
 
Tanık, konuşmasının ardından Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü yöneticilerini ve sporcularını aldıkları başarılardan dolayı tebrik ederek teker teker basın mensuplarına tanıttı.
 
BÜLENT TANIK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ…
 
Verdiği destekler için Tanık’a teşekkür plaketi sunan Kulüp Başkanı Yusuf Sayyıdan ise “Engellilere imkan verildiğinde nelerin yapılabileceğini görüyoruz. Ülkemizde 130 görme engelli spor kulübü var ve o kulüplerin milli takımımıza gönderdiği sporcu sayısı 67. Ama Çankaya Belediyesi’nin milli takımımıza gönderdiği 29 sporcu var. Yani, futbol, atletizm, halter, satranç gibi birçok branşta milli takımımızın omurgasını teşkil ediyoruz. Bu başarımızın arkasında Çankaya Belediye Başkanımız Bülent Tanık’ın bize güveni ve desteği vardır. Kendisine teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.
 
05.12.2013 - cankaya.bel.tr


Anahtar Kelimeler :Kızıl Bir Güneşin Önünde MAVİ Bir Yelkendir Hayat, Alır Götürür Seni ¤ۣۜ..¤ Kayseri Engelliler ve Aileleri Dernegi  ¤ۣۜ..¤