*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Meclis Engelsiz Meclis İçin Kamu Spotu Hazırladı  (Okunma sayısı 1176 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Meclis Engelsiz Meclis İçin Kamu Spotu Hazırladı
« : Aralık 10, 2013, 02:54:57 ÖÖ »
Meclis Engelsiz Meclis İçin Kamu Spotu Hazırladı



Alınan bilgiye göre, TBMM tarafından "Engelsiz Meclis"  hedefi için bugüne kadar birçok uygulama hayata geçirilirken, bunlara bir yenisi ekleniyor.
 
İnternet sitesinde görme engelli vatandaşlara özel bir bölüm hizmete sunulurken, yayınlar bölümüne Yasama El Kitabı, Milletvekili Rehberi, TBMM İçtüzüğü gibi çok sayıda sesli kitap konuldu ve 24.Dönem tutanak özetleri de seslendirildi.
 
Meclis yerleşkesi ve binaları engellilerin erişimi için yeniden düzenlenirken, özel asansörler konuldu, engelli ziyaretçilere refakatçi personel ve araç desteği sağlandı. Milletvekili albümü ilk kez Braille Alfabesi ile basıldı. "Engellilerle Doğru İletişim Broşürü" hazırlanarak personele dağıtıldı, daha iyi hizmet verilmesi amacıyla personele yönelik eğitim programları düzenlendi. Mavi kapak kampanyası düzenlenerek ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alındı, engelliler için çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.
 
Meclis yetkilileri,  yapılan çalışmaların önemli  kısmının alanında ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.
 
Meclis, "Engelsiz Meclis Projesi" kapsamında bir yenilik daha hayata geçiriyor. İşitme engelli vatandaşların TBMM ile iletişim kurmalarını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Çağrı Merkezinin tanıtılması amacıyla kamu spotu hazırlandı. Spot, RTÜK tarafından "kamu yararına yönelik spot film olarak" kabul edildi.
 
"Türkiye'de yaklaşık 800 bin işitme engelli için hayat, her zaman bu filmdeki kadar sessiz" sloganıyla başlayan kamu spotunda, "İşitme engelli vatandaşlarımız, bu çağrımız sizlere. TBMM ile iletişime geçmek sizin için artık çok daha kolay. Cep ve ev telefonlarınızla 0 312 420 75 00'a mesaj yazarak Meclis'e ulaşabilir ve randevu taleplerinizi iletebilirsiniz" ifadesi, işaret dili ile anlatılıyor.
 
 
02.12.2013 - AA


Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ HURMALI MAH.KURTULUŞ CAD.NO:57 SEYHAN ADANA