*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş: Meclislerde Engelliler de Temsil Edilsin  (Okunma sayısı 1383 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş: Meclislerde Engelliler de Temsil Edilsin



Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı İlimdar Boztaş, "Türkiye'de bu zamana kadar böyle gitmiş. Engellilerle ilgili birimler çalışmamış. Türkiye'de biz istiyoruz ki kendine güvenen engelli arkadaşlarımız bu taşın altına elini soksun. Engelliler, yaşlılar birimleri aktifleşsin, o meclislerde engelliler de temsil edilsin" dedi.
 
Boztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye meclislerinde her kesim için kararlar alındığını, ancak engelliler için alınan kararlarda engellilerin bulunmadığını söyledi.
 
"Engellilerin de belediye meclisinde söz sahibi olmasını istiyoruz" diyen Boztaş, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir çok önlemin alınabileceği kararların belediye meclislerinden geçtiğini anlattı.
 
Boztaş, "Engelliler olarak belediye meclislerinde kesinlikle ama kesinlikle var olmamız gerektiği kanısındayız. Bu anlamda diyoruz ki kendine güvenen bütün engelli arkadaşlarımız, kendine yakın bulduğu siyasi parti hangisiyse oradan aday olabilme yönünde girişimlerde bulunmalı ve yaklaşan seçimlerde engelliler olarak o meclislerde olmalı, bizimle ilgili alınan kararların içinde yer almalı. O kararların alındığı ortamlarda bizler var olmalıyız" diye konuştu.
 
Belediye meclislerinde toplumun her kesiminin aday gösterilebildiğini belirten Boztaş, engellilerin de bu meclislerde aday gösterilmelerinin büyük önem taşıdığını bildirdi.
 
Boztaş, engellilerin geri planda kalması ve siyasilerin engellilere yaklaşımının, bu meclislere girmede sıkıntı yaşattığını belirtti.
                           
"Engellilerle ilgili kararların alındığı bu masalarda engelli temsilciler de olsun istiyoruz. Sorunun çözümüne en kestirme yoldan gitmiş oluruz" diyen Boztaş, nüfusun yüzde 12.29'unu engellilerin oluşturduğunu ve aileleriyle neredeyse ülke nüfusundan yarısından fazlasını meydana getirdiklerini ifade etti. Boztaş, böyle bir topluluğun da belediye meclislerinde söz hakkının bulunması gerektiğini düşündüklerini bildirdi.
 
-"Engelliler, yaşlılar birimleri aktifleşsin"-
 
Her belediyenin bir bütçesi olduğunu ve bu bütçelerin belediyenin kalemleri arasında adil bir şekilde dağılımının öngörüldüğünü anlatan Boztaş, engelliler ve yaşlılar için ayrılan bütçelerin de çalıştırılması gerektiğini söyledi.
 
Boztaş, belediyelerde engelliler ve yaşlılara yönelik hizmet birimleri olduğunu dile getirerek, bu birimler çalıştığı takdirde bü de çalışacağını, aksi durumda bütçenin kalacağını ifade etti. Belediyelerin, engelliler ve yaşlılar için ayrılan bütçelerden kalanı başka birimlere aktardığını belirterek, "Türkiye'de bu zamana kadar böyle gitmiş. Engellilerle ilgili birimler çalışmamış. Türkiye'de biz istiyoruz ki kendine güvenen engelli arkadaşlarımız bu taşın altına elini soksun, engelliler, yaşlılar birimleri aktifleşsin, o meclislerde engelliler de temsil edilsin, o belediyelerin, o engelliler ve yaşlılar birimleri, daire başkanlıkları aktifleşsin, bütçelerini çalıştırsınlar" dedi.
 
Büyükşehirlerin bütçesi açısından bakıldığında inanılmaz rakamlarla karşılaşılabildiğini anlatan Boztaş, "Bize de düşen görevler bulunuyor. Bu meyanda biz de üzerimize düşeni yapacağız, Türkiye'deki bütün engelli arkadaşlarımıza da sesleniyoruz. Herkesi taşın altına elini sokmaya, sorumluluğa davet ediyoruz. Çıksınlar, belediye meclislerine aday olsunlar, her ilçeden en az bir engelli arkadaşımızın bulunması hizmet doğuracaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
-"Partiler kapılarını açsın"
 
Partilerin de engellilere kapılarını açmasını isteyen Boztaş, aday olan engellilere partilerin sahip çıkması, onların işini kolaylaştırması gerektiğini bildirdi.
 
Boztaş, kendisinin de belediye meclisine girmek için çaba göstereceğini belirterek, şu anda engeliller için bir şey istediklerinde ricalarla bunu yaptıklarını ancak söyledi. Boztaş, "Ama aradaki elçileri artık almak lazım diye düşünüyorum" diye konuştu.
 
Türkiye'de 2 bin civarında belediye olduğunu ancak bu belediyelerin meclislerinde 3 ya da 4 engelli bulunduğunu ifade eden Bozta, bunun ciddi bir eksilik olduğunu kaydetti.
 
Kendisi de görme engelli olan Boztaş, belediyelerde engellilerle ilgili konuları takip edecek engelli temsilciler bulunması gerektiğini vurgulayarak, "Bizlerin o meclislerde olmayışı Türkiye'nin en kaybı demektir. Ulaşılabilirlik ve fiziki çevre konusundaki sorunlar bugüne kadar çözülememişse engeliller o meclislerde olmadığı için çözülememiştir. Engelliler için alınan kararlarda, o kararların alındığı o masalarda engeliller olmalı, olmak zorunda" dedi.
 
Siyasi partilere ve belediye başkan adaylarına da çağrıda bulunan Boztaş, siyasi partilerin engellilere kapılarını açmasını istedi.-AA


Anahtar Kelimeler :  çağlar network sponsor üye ve pin numarası - çağlar network ürünleri - çağlar network üyelik - çağlar network üyelik formu - çağlar network yüzlerce çeşit ürün - çağlar üyelik - çağlar üyelik formu - canlı destek departmanına eleman - canlı iletişim eleman