*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SP Engelliler Koordinasyonu Başkanı Bayrakçı: Özürlü Değil Özeller  (Okunma sayısı 1396 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SP Engelliler Koordinasyonu Başkanı Bayrakçı: Özürlü Değil Özeller



Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Engelliler Koordinasyonu Başkanı, Genel İdare Kurulu Üyesi, Anadolu Engelliler Birliği Genel Başkanı ve Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsrafil Bayrakçı, Goalball Avrupa Şampiyonası için Konya'ya geldi.
 
İsrafil Bayrakçı, hükümetlerin engelliler politikası ve Milli Görüş'ün engelliler politikası hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Milli Görüş dışında hiçbir hükümetin engellilere yönelik ciddi bir politika belirlemediğini ifade eden İsrafil Bayrakçı, “Engelliler olarak aldatılan insan durumana düşmek istemiyor ve aldatanda siyasetçi istemiyoruz” dedi.
 
ENGELLİLERİN PROBLEMLERİ GÖZARDI EDİLEMEZ
 
2002 araştırmalarına göre nüfusun yüzde 12,9'u engelli olduğunu belirten Bayrakçı, “Bu rakam 8,5 milyon insana tekabül etmektedir. Aileleriyle birlikte 25 milyon kişiyi kapsıyor. Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde engelliler de diğer vatandaşlarla eşit sayılıyor. Görme engelli olarak seçimde benim oyum bir tane sayılıyor, cumhurbaşkanının oyu da bir tane sayılıyor. Burada bir eşitlik vardır diyebiliriz. Bu esasla baktığımızda 25 milyonu doğrudan ilgilendiren engelli konusuna  duyarsız kalan siyasetçi bir kere şuurlu değildir. 25 milyonun derdini, sıkıntılarını, problemlerini göz ardı eden, çözüm üretmeyen siyasiler ve siyasi partiler başarılı olamaz. Bu açıdan Milli Görüş  olarak Cumhuriyet tarihimiz boyunca hep engellinin yanında olduk, onları adam yerine koyduk. Ötekilleştirmedik, ayrım yapmadık. Sorunlarını kendimize dert edinen bir anlayış içinde olduk. Bu yüzden engelliler olarak Saadet Partisi'nin içinde yer aldık ve onların politikalarını destekledik” dedi.
 
ENGELLİYE EN BÜYÜK DESTEĞİ MİLLİ GÖRÜŞ VERDİ
 
Devlet adamlarının engellilere bakışı hakkında da bilgi veren Bayrakçı, şunları kaydetti: “1970'li yıllarda bir grup engelli vatandaş, zamanın muhalefet partisi lideri İsmet İnönü'nün kapısını çalıyor. Kendisinden engellilere devlet dairelerinde iş imkanı sunacak olan kanun teklifine destek vermesi isteniyor. İnönü, bunun üzerine, 'Sadakalar ev fitreler size yetmiyor mu?' diyor. Engellileri adete dilenci konumuna koyuyor. 1980'de ihtilal oluyor ve cumhurbaşkanı olduktan sonra Kenan Evren, engellilerin bütün haklarını yok sayıyor. Sonra bu haklar peyder pey veriliyor. Rahmetli Turgut Özal, engellilerin iş sorunuyla ilgili olarak, 'Ben sağlıklı vatandaşıma iş bulamıyorum ki sakata iş bulayım' diyor. Engelliyi yük olarak görüyor, dışlıyor. Süleyman Demirel, 'bugüne ne kadar ne yapılmışsa bundan sonra aynısı yapılacaktır' ifadelerini kullanıyor. Yani bugüne kadar bir şey yapılmadı bundan sonra da bir şey yapılmayacak demek istiyor. Fakat rahmetli Erbakan Hocamızın iktidarı ile engelliler hak ettiği değeri alıyor. 1996'nın 3 Aralığında bütün engelli grupları Meclis'e topluyor. O gün meclis engelli gündemiyle toplanıyor. Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi alıyor. Çıkarılan kararnameler ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığını kuruyor. Engellilerin lehine düzenleme yapılıyor. Engellilere hitaben, 'Sizler özürlü vatandaşlarımız değil, özel vatandaşlarımızsınız. Yapmış olduğumuz hizmetler sizin anayasada belirtilen en önemli insan hakkınızdır' ifadelerini kullanıyor. 1992'deki koalisyonda da Refah Partisi Grup Başkan Vekili Şevket Kazan, engellilerle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge veriyor. Daha parlementoya girmeden 1991 yılındaki olağanüstü genel seçimler öncesinde Sayın Kazan, Özürlüler Bakanlığı kurulması teklifinde bulunuyor. Tüm bunlar Milli Görüş iktidarının engelliye yaklaşımını ortaya koymaktadır. ”
 
SÖYLEMLERİYLE YAPTIKLARI FARKLI
 
AKP iktidarının ise söylemleri ile yaptıkları arasında çok fazla fark olduğunu belirten Bayrakçı, “Bu günlerde AKP iktadarı biz de engellilere hizmet ediyoruz söylemlerine girdi. Vitrine bir şeyler koydular. Bugünkü iktidarın anlayışı şudur; 2005'te Özürlüler Kanununu çıkardık her şey bitti. Hayır her şey bitmedi. Söylemleri ile eylemleri arasında çok fazla fark var. Evet, o kanun çıkarıldı fakat sonrasında çıkartılan yönetmelikler ile kanunu işlemez hale getirdiler. Engelliler emeklilik, bakım hizmeti, ÖTV indirimi gibi durumlardan istifade edememiştir. Şubat ayında Başbakan, 'Türkiye'nin her yerinde toplu taşıma araçlarından engelliler ücretsiz yararlanabilecek' dedi. Fakat böyle bir şey olmadı. Engelliler indirimli olarak ücretleriyle toplu taşıma araçlarına biniyor. Konya'da el kart alan bir engelli aynı kartla Ankara'da, İstanbul'da toplu taşıma aracına binemiyor. Hani Türkiye'nin tamamında aynı uygulama geçirli idi.  Engeliler olarak aldatılan insan durumuna düşmek istemiyor ve aldatanda siyasetçi istemiyoruz. Engellilerle ilgili Avrupa sözleşmesini imzalayan ilk ülkelerden biriyiz ama uygulanmıyor. Sözleşmeye göre normalde rehber köpekler ile engellilerin alışveriş merkezlerine girmesi serbest. Fakat Konya'ya gelen Almanya Milli Takımı Oyuncusu Hülya Hanım, rehber köpeği ile bir alışveriş merkezine alınmadı. Alışveriş yetkilileri evcil hayvan ile içeriye girmenin yasak olduğunu belirtmişler. Daha sözleşmeden ve hayvanın da rehber köpek olduğundan haberleri bile yok. Köpeğin değeri 48 bin lira. Özel olarak yetiştiriliyor engelliler için. Fakat yetkililer giremezsiniz diyor. Arkadaşlarının yanında zor durumda kalıyor ve bu duruma diğer Alman arkadaşları da şahit oluyor. Sözleşmeye uymadığımız için bu tür durumlarla Avrupa karşısında zor durumda kalıyoruz. Onun için hükümetin sözleriyle uygulamaları arasında çok fazla fark var. Ve bu futbolcu, federasyonunu, bakanlığı dahi aramıyor beni arıyor. Çünkü onların sorunlarına eğilen tek parti biziz. Onların her türlü aktivitesine katılıyor ve çözüm üretiyoruz. Onları bir oy olarak vitrin olarak düşünmüyoruz” diye konuştu.
 
ASRI SAADETİ ÖRNEK ALIYORUZ
 
“Asrı saadette Peygamber Efendimiz, Abdullah İbni Ümmi Mektum'u görme engelli olmasına rağmen müezzin yapmıştır. Sen amasın bu işi yapamazsın dememiştir” diyen Bayrakçı, “Sefere çıktığında da kendisinin yerine vekil tayin etmiştir. Şu anda asrı saadette değiliz ve kimse insanı ve engelliyi düşünemez. Fakat Milli Görüş olarak temel esasımız asrı saadette ne yapılmış ise onları örnek tutarak engellilerin problemlerini çözmektir” ifadelerini kullandı.
 
Yerel seçimler noktasında engellilerin sorunlarına çözüm getirecek 29 maddelik bir kitapçık hazırlardıklarını ve buna benzer bir çalışmanın diğer siyasi partilerde olmadığını dile getiren Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Engelliler Koordinasyonu Başkanı İsrafil Bayrakçı, seçim kazandıkları her belediyede kitapçıkta taahhüt ettikleri maddeleri tek tek uygulayacaklarını ifade etti.- merhabahaber.com


Etiketler : Organlar Toprak Olmasın Bedende Can Bulsun Böbrekle İlgili Slogan Organ Bağışı Sloganları Organlar Toprak