*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Nevşehir Protokolü Zihinsel Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu  (Okunma sayısı 1396 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Nevşehir Protokolü Zihinsel Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu



Nevşehirli hayırseverlerin katkıları ile hizmete kazandırılan ‘Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Rasim Uzer İş Okulu’nda verilen sabah kahvaltısında merkezde eğitim gören öğrencilerle Nevşehir protokolü bir araya geldi.
 
Düzenlenen programa; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın eşi Zühal Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Tarım İl Müdürü Okan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü İsmail Yoldaş, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir, İş Okulu Müdürü Ali Çalık ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Özduygulu, merkezde görevli personel ile öğrenciler katıldı.
 
Kahvaltının ardından katılımcılar 70 zihinsel engellinin eğitim gördüğü hizmet binasını gezerek incelemede bulundu. Atölyelerde engellilerin yaptığı el emeği işleri inceleyen heyet daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Ziyarette, Nevşehir Üniversitesi olarak engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için birçok çalışmada bulunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bu tür ortamlara gelirken, heyecanla ve yürek çarpıntısıyla geliyorum. Gerek şahsım ve gerekse üniversite olarak bu özel insanları çok önemsiyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde de ‘Engelli Birimi’ oluşturduk. Bu birimimizle birlikte başta üniversitemizde eğitim-öğretim gören engelli öğrencilerimiz ve personelimiz olmak üzere, tüm engellilerimizin yaşam kalitelerini artırmak adına, yüklerini nasıl hafifletebiliriz diye çalışıyoruz. Diğer taraftan engelli ailelerimizin de bu ağır yüklerini hafifletmek için çalışmalarda bulunuyoruz. Bunun için de kendilerini evlerinde bizzat ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Ayrıca engellilerimize yönelik yeni proje çalışmalarımız var. İnşallah bunları da en kısa zamanda sonuçlandıracağız” diye konuştu.
 
Günümüzde engellilerin sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere hayatın her alanında yer aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kılıç, “Engellilerimiz artık aileler tarafından kapalı kapılar arkasında gizlenen bireyler değil; toplumun benimsediği ve önemsediği bireyler haline geldi. Bu engellilerimiz ve aileleri başta olmak üzere bizleri çok mutlu ediyor” diye sözlerini tamamladı.- İHA