*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsizmir 2013 Kongresi Sona Erdi  (Okunma sayısı 1381 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsizmir 2013 Kongresi Sona Erdi
« : Kasım 07, 2013, 03:00:23 ÖÖ »
Engelsizmir 2013 Kongresi Sona Erdi



İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzfaş tarafından, engelli yaşamını engelsiz hale dönüştürmek amacıyla 31 Ekim–3 Kasım 2013 arasında düzenlenen ENGELSİZMİR 2013 Kongresi sona erdi. Nüfusunun yaklaşık 8,5 milyonu engelli olan Türkiye’de bu kesimin meseleleri, ilk defa uluslararası bir kongreyle İzmir’de gündeme taşındı. Üç gün boyunca engellilerin şehirle ilgili sıkıntıları ele alınarak çözüm yolları arandı. Sonuç bildirgesinde, “Herkes İçin İzmir” hedefi ortaya koyuldu.
 
Kongre boyunca üç salondaki 22 oturumda, 18’i yabancı olmak üzere 110 konuşmacı yer aldı. Birçoğu engelli olan 6 bine yakın dinleyici, seminer ve panelleri ilgiyle takip etti. Kongrenin bitiminde hazırlanan sonuç bildirgesinde engelsiz yaşamın mümkün olduğu, bunun için de “Herkes İçin İzmir” düşüncesiyle hayata geçirilecek düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu görüşüne yer verildi. İzmir'nin engelsiz hale getirilmesi sürecinde yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı:
 
- Engelli haklarına yönelik bilinç ve farkındalık çalışmaları yaygınlaştırılmalı.
 
- Turizm konusunda farkındalık eğitimleri verilmeli. İzmir’in turizm potansiyeline uygun olarak ilçe belediyeleriyle örnek, ulaşılabilir turizm modelleri hakkında ortak çalışmalar yapılabilir.
 
- Engelli bireylerin sadece sahne/mikrofon arkasındaki değil, sahnedeki sanatçılar olarak yerlerini almaları gerekir.
 
- Kentsel dönüşüm alanlarında “Kırmızı Bayrak” olarak simgelendirilen evrensel dizayn ilkeleri ve standartlarının hayata geçirilmesi, “Herkes İçin İzmir” hedefine yaklaştıracak önemli bir araçtır.
 
- Engelli bireylerin eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanması sağlanmalı. 23 yaş üstü zihinsel engelli bireylerin iş okullarından yararlanması devam etmeli.
 
- Bilgi iletişim teknolojileri aracılığıyla engellilerin her türlü bilgi kaynağına ulaşmalarının önü açılmalı.
 
- Engellilerin sağlık konusunda hak kaybına neden olan düzenlemeler yeniden gözden geçirilerek (protez, ortez, ameliyat vb.) hakları geri verilmeli. Sağlık hizmetleri iyileştirilmeli, engellinin evine gitmeli.
 
- Engellilerin istihdamı teşvik edilmeli, gerekli düzenlemeler yapılmalı.
 
- İzmir’de kamu kurum ve kuruluşlarının denetimindeki spor salonları, hem izleyici hem de oyuncu olacak şekilde engellilerin kullanımına uygun olmalı.
 
- Engelli ve engelsiz bireylerin yaşayarak öğrenme yoluyla deneyim paylaşmalarını mümkün kılacak, eğitim, spor, kültür sanat vb. alanlarda biraraya gelmelerinin olanakları hazırlanmalı.
 
- Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yararlanabileceği rehabilitasyon merkezleri açılmalı.
 
- Engelliler Farkındalık ve Eğitim Merkezi'ne duyulan ihtiyaç, kongrede daha da ortaya çıkmıştır.
 
- ENGELSİZMİR 2013 kongresi kapsamında hazırlanmış olan “Engelsiz İzmir Stratejik Planı”, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm merkezî ve yerel idare erklerine ve özel sektöre yol gösterici ilkeler içermektedir. Böylece “Herkes İçin İzmir” hedefinin somut olarak hayata geçirilmesi sağlanacaktır. - Cihan


Etiketler : dercede anemi ( Hb:8-10 g/dl) 40 3-Ağır anemi (Hb:<8 g/dl) 80 b. Paroksismal Nokturnal Hemoglobinüri 1-Hafif-orta 40 2-Ağır ve Terminal vakalar 80 c. Oto-immün hemolitik anemiler (İdiyopatik ve sekonder otoimmün hemolitik anemiler) 1-Hafif-orta  (Tedavi ile Hb 10-12 g/dl 20 2