*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aykurt Nuhoğlu: Engelsiz Kadıköy’ü Birlikte Kuracağız  (Okunma sayısı 1230 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Aykurt Nuhoğlu: Engelsiz Kadıköy’ü Birlikte Kuracağız



İstanbul Kadıköy seçim yarışının erken başladığı ilçelerden biri. CHP’den beş aday adayı bulunuyor. Üstelik mevcut başkan Selami Öztürk de yeniden aday adayı. Kadıköy Belediyesi’ni yönetmeye talip beş isimden biri de Aykurt Nuhoğlu.
 
Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı olan CHP’li Aykurt Nuhoğlu, ‘Aklımdaki Kadıköy’ projesi ile iddialı bir çalışma sürdürüyor. 41 yıldır Kadıköy’de yaşayan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile 20 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmekte. Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde aktif rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Ayrıca 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda görev aldı.
 
İnşaat Mühendisi olan Nuhoğlu, 1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir.
 
Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Aykurt Nuhoğlu, Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde, sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu çalışmalarda yer alıyor. Aykurt Nuhoğlu aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği’nin de kurucuları arasında yer alıyor.
 
Nuhoğlu ile Kadıköy’ü, aday adaylığını ve özel yaşamını konuştuk.
 
Kadıköy’ü yönetmeye talip olmanızın amacı nedir?
 
Gençlik yıllarımdan bu yana sosyal demokrasinin ilkelerini benimsemiş bir insanım. Aynı zamanda siyasette süreklilik ve değişimin büyük önem taşıdığının farkındayım. Yepyeni bir siyaset ışığında, özgürlükçü ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışı ile Kadıköy’ü, benim gibi Kadıköylü vatandaşlarla birlikte yönetmek amacıyla belediye başkanlığına aday adayı oldum.
 
Mevcut belediye başkanı olan Selami Öztürk hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Selami Bey de, ben de Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altındayız. Bu seçimde kendisine teşekkür edip, bir taraftan halkın ihtiyacı olan hizmetleri geliştirerek sürdürmeye devam ederken, diğer taraftan kendi projelerimizi ve kendi anlayışımızı katarak yepyeni bir Kadıköy yaratacağız.
 
DEMOKRATİK KADIKÖY
 
Nasıl yöneteceksiniz?
 
Birlikte yöneteceğiz. Biz katılımcı demokrasiye büyük önem veriyoruz. Kadıköylüler sorun ve ihtiyaçlarını mahalle meclislerinde dile getirip çözüm ve geliştirme süreçlerinde söz sahibi olacaklar. Artık hiçbir Kadıköylü, sorununu çözmek için başkana ulaşmak zorunda kalmayacak. Bizim dönemimizde başkanlık sultası diye bir şey olmayacak.
 
Özel hayatınızda nasıl bir insansınız?
 
Ailemle olabildiğince çok vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Ayrıca zaman buldukça doğayla iç içe olmayı seviyorum. Okumak, araştırmak ve uzun doğa yürüyüşleri yapmaktan keyif alıyorum. Bunlar dışında sanatın, toplumun gelişmesi için önemli olduğuna inanan bir tiyatrosever olarak, fırsat buldukça tiyatroya gitmeye de özen gösteriyorum.
 
Son günlerde gündeme gelen bir projeniz var, “Aklımdaki Kadıköy”... Nedir Aklımdaki Kadıköy?
 
Yaşadığı yeri seven insanlar her zaman için orayı güzelleştirmek ve daha yaşanır bir hale getirmek için çaba gösterirler. Aklımdaki Kadıköy, temelinde birliktelik ve dayanışma olan bu anlayıştan yola çıkarak, Kadıköylülerin Kadıköy’e dair düşünce ve görüşlerini özgürce paylaşmalarını sağlamak için oluşturulmuş bir projedir. Dayanışmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, haklara saygılı, halka yönelik hizmetin toplumsal dayanışma öncülüğünde gerçekleştiği bir yerel yönetim anlayışının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Hedefimiz, halkıyla arasında daha fazla iletişim olan, özgür, demokratik, engelsiz ve çağdaş bir Kadıköy yaratmak.
 
‘HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRELİM’
 
Son olarak Kadıköylülere ne demek istersiniz? Bir çağrınız var mı?
 
Biz, ilçemizin tüm bileşenlerini içine katarak biçimlenecek bir yerel yönetim anlayışıyla yola çıkıyoruz. Kent haklarının herkesin eşit erişiminde olduğu bir yaşam alanı kurguluyoruz. Kentlilik bilincinin, tarihi ve kültürel öğelerin korunduğu bir anlayışla geleceğe taşınması gerektiğini biliyoruz. Aklımdaki Kadıköy, halka yönelik hizmetin, toplumsal dayanışma öncülüğünde gerçekleştiği çağdaş bir Kadıköy. Şunu çok iyi biliyorum ki; Kadıköy’deki seçim yarışı ben Aykurt Nuhoğlu ile diğer partili arkadaşlarım arasında geçen olağan bir başkan adaylığı mücadelesi değildir. Bu mücadele, birlik ve dayanışmayla yepyeni bir gelecek kurmanın mücadelesidir. Bu anlayışla Kadıköy’ümüzün yerel yönetimine talibim. “Aklınızdaki Kadıköy” için önerilerinizi dinlemeye ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya hazırım. Gelin hayallerimizi beraber gerçekleştirelim.
 
***
 
Proje Aklımdaki Kadıköy
 
Nuhoğlu’nun ekibiyle birlikte geliştirdiği “Aklımdaki Kadıköy” projesinin hedefleri şu şekilde:
 
İnsanların doğaya ve yaşam alanlarına sahip çıktığı, her yeşil alanın rant kapısı olarak görülmediği bir Kadıköy...
 
Kadıköy”ümüz’ün toplumsal ve tarihsel belleğine, kültürel zenginliklerine sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaran, hoşgörülü ve paylaşımcı bir Kadıköy...
 
Tutulamayacak sözler vermeyen; dürüstlük, tutarlılık ve açıklık ilkeleriyle yönetilen bir Kadıköy...
 
İhalelerin şeffaf ve her isteyenin denetimine açık olduğu dürüst bir Kadıköy...
 
Dinleyen, duyan, üreten ve aktaran bir yönetim anlayışı ile daima yenilenen bir Kadıköy...
 
Kültür ve sanat ile nefes alan, hayata anlam katan ve canlandıran bir Kadıköy...
 
Irk, sınıf, cinsiyet ayrımcılığına ve her türlü eşitsizliğe karşı olan; farklılıklara saygı duyan bir Kadıköy...
 
Herkesin kendini ifade edebildiği, değişen ve dönüşen bir Kadıköy...
 
Yaşlıları ve engellileri sosyal yaşamdan dışlamayan, herkesin yaşamını kolaylaştıran bir Kadıköy...
 
Havası ve suyu temiz, gürültüsüz, çevrecilik ilkelerini özümsemiş, rengarenk bir Kadıköy...
 
Hayvanları seven, koruyan ve sahip çıkan, sevecen bir Kadıköy...
 
Eğitim, sağlık ve sığınma hizmetlerini insan yararına geliştiren ve erişilebilir olmasını sağlayan bir Kadıköy...
 
Küçük esnafın, zanaatın desteklenip güçlendirildiği, hizmet niteliği yüksek bir Kadıköy...
 
Denizin sesini duyan, denizle bağını geçmişte olduğu gibi yaşatan, ulaşımdan spora, eğlenceden üretime deniziyle yaşayan bir Kadıköy...
 
Kültür, sanat ve spor için oluşturulan ortak paylaşım alanları ile her yaştan bireye sosyalleşme imkanı yaratan bir Kadıköy... - Birgün


Etiketler : 2.Kişinin özür oranını belirlemek için Tablo 2 kullanılır.3.Saf ses işitme eşikleri her bir frekans için belirlenemeyen hastalarda (çocuklar, mental retarde kişiler vb) objektif testler, beyin sapı odyometrisi (ABR), Auditory Steady State Response (ASSR), otoakustik emisyon (OAE) ve