*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Panik Butonu Nereden Nasıl Alınır?  (Okunma sayısı 2326 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Panik Butonu Nereden Nasıl Alınır?
« : Ekim 03, 2013, 03:29:05 ÖS »
Panik Butonu Nereden Nasıl Alınır?



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı, panik butonu olarak bilinen, “Şiddet Mağdurlarının Korunmasında Elektronik Destek Sistemi Projesi” pilot bölge olarak seçilen Bursa’da 18 Ekim 2012′de uygulamaya konuldu. Kente gönderilen 250 adet panik butonundan 2′si şiddet mağduru 2 vatandaşa verildi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüteceği çalışmada şiddet mağduru vatandaşlardan gelen olası çağrı durumlarında panik butonu aracılığıyla ŞÖNİM’e iletilen sinyallerin nereden geldiği tespit edilecek ve  en yakın güvenlik güçleri sinyalin geldiği yere yönlendirilecek.

Panik Butonu Nasıl Çalışıyor?
Panik butonu’nun üzerinde üç düğme bulunuyor: Panik düğmesi, Sesli mesaj düğmesi, yazılı mesaj düğmesi. Mağdur kişi panik butonuna bastığı anda koordinatlarını ŞÖNİM’e ileterek zor durumda olduğunu bildirmiş oluyor. Eğer ilgili kişi sesli ya da yazılı mesaj göndermeye uygun bir pozisyonda bulunuyorsa bu butonları kullanarak ŞÖNİM’e durumu ile ilgili sesli ya da yazılı mesaj bırakabiliyor. ŞÖNİM de kendisine gelen sinyal ve çağrıları değerlendirerek ilgili emniyet gücünü sinyalin geldiği adrese yönlendiriyor.
 
Panik Butonu Nereden Alınır?
Panik butonu alabilmek için aile mahkemesinde açılmış dava sonucunda hakimin şiddet gösteren kişiye evden uzaklaştırma vermesi gerekli. İlgili olayı inceleyen aile mahkemesi eğer şiddet gören kişinin panik butonu almasını uygun görürse vereceği bir karar ile panik butonu’nu şiddet mağduru kişiye verilmesini sağlayabilecek.

Panik Butonu Kimlere Verilir?
Panik butonu evraklarını tamamlayarak aile mahkemesine dava açmış şiddet mağduru kişilere verilir. Panik butonunun verilebilmesi için ilgili vaka için aile mahkemesince evden uzaklaştırma kararının verilmesi ve şiddet gören kişinin de buton verilebilmesi için uygun şartlarda olması gerekmektedir.


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler : zihinselengelliler freeservers fatma Oytun yaptığı KAYSERİ İŞİTME ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ MELİKGAZİ kayseri-isitme-engelliler-dayanisma-dernegi-dernekler-vakiflar-ve-kooperatifler Ailelerin tüp bebek tedavisinde,provizyonu 60/c-I kapsamında sigortalı olanlar