*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yozgat'ta Engelli Çocuğun Maaşını Çaldılar  (Okunma sayısı 1584 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yozgat'ta Engelli Çocuğun Maaşını Çaldılar
« : Eylül 16, 2013, 02:40:40 ÖS »
Yozgat'ta Engelli Çocuğun Maaşını Çaldılar

Kayseri'den gelip Yozgat'ta yankesicilik suretiyle yaşlı adamın engelli çocuğuna ait bin 800 Lira maaşını çalan 2 kişi, Yozgat polisi tarafından Kayseri'de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Yozgat merkeze bağlı İşleğen köyünde ikamet eden Tevfik Arslan Selçuk (72), bankadan engelli kızına ait üç aylık maaşını çekti. Karayolları Caddesi Ofis önüne yanına yaklaşan otomobilden inen M.S. (60) ve Z.D. (49), Tevfik Arslan Selçuk'u, "Sizin köyün muhtarına mal verdik. Muhtara ağır konuşacağım" diyerek lafa tuttu. Şahıslar daha sonra, "Dizlerin mi ağrıyor amca? Benim babamın da dizleri ağrıyor" diyerek yaşlı dizlerine dokunup biraz ovaladıktan sonra cebindeki bin 800 TL'yi alarak otomobille uzaklaştı. Olaydan kısa bir süre sonra cebindeki paranın çalındığını fark eden Selçuk, polis merkezine giderek şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucunda M.S. ve Z.D.'nin Kayserili yankesiciler olduğunu tespit etti. Kayseri'ye giden Yozgat polisi, M.S. ve Z.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Yozgat'a getirilen zanlılar, emniyette yapılan sorgulamalarının ardından adliye çıkarıldı. Daha önceden de dolandırıcılık ve yankesicilik suçundan sabıkası olan M.S. tutuklanarak cezaevine konulurken, Z.D. serbest bırakıldı.

Tevfik Arslan Selçuk'un çalınan bin 800 TL parası ise kendisine teslim edildi. Selçuk, artık kimseye güvenin kalmadığını belirterek, "Polisimize çok teşekkür ediyorum. Polisimiz olmasaydı benim param gitmişti. Herkes bu konuda dikkatli olsun; tanımadıkları kimselere güvenip inanmasınlar" dedi.

13.09.2013 - İHA