3 Çocuk Yapana Sosyal Yardım Geliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği “3 çocuk yapın!” çağrısı sosyal yardım politikasına dönüşüyor. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Türkiye’nin nüfusu tartışılarak yaşlanan nüfusa dikkat çekildi ve nüfus dinamiğinin arttırılması için önemli kararlar alındı. En az 3 çocuk isteyen, hatta 3 çocuğu da az bulan Başbakan Erdoğan bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i görevlendirdi.
3 çocuk yapana çeşitli vergi indirimleri ve teşvik amaçlı sosyal yardım yapılması planlanırken teşvik için asıl hedefin varlıklı ve yüksek öğrenimli ailelerin olduğu bildirildi. AK Parti MKYK toplantısı çıkışında konuşan Aile Bakanı Fatma Şahin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 3 çocuk yapana şu anki mevzuatta yer alan yetersiz çocuk yardımları yerine ciddi ve gerçekten teşvik edici tutarların verileceğini açıkladı. Ayrıca 0 – 3 yaş arasındaki çocuklar için mama ve bez parası yardımlarının yapılabileceği, bu hususta gelişmiş ülkelerdeki tüm uygulamaların araştırılacağı bildirildi. Şu anda 8 hafta olan doğum öncesi ve sonrası iznin de 16 haftaya çıkarılması planlanıyor. Bunun haricinde şu an gündemde olan “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesinin de bu kapsamda atılan bir adım olduğu, iş hayatındaki kadınların çocuk yapma engellerini ortadan kaldırmak maksadıyla bu proje ile 10 organize sanayi bölgesinde kreş açılacağı belirtildi.
Maliye, Aile ve Çalışma bakanlarının ortak çalışması sonucu yürütülecek proje ile Türkiye’nin genç nüfusunun yükseltilmesi hedefleniyor. Ülkemizin nüfus yapısını inceleyen nüfus uzmanları tarafından şu anda nüfus artış hızının yavaşladığı, bu hızın 2030′lardan itibaren daha da azalacağı dolayısıyla genç nüfusun yerini giderek yaşlı nüfusa bırakacağı bildirildi. İşte bu olumsuz senaryoyu değerlendiren AK Parti yönetimi nüfusun arttırılması ve genç nüfusun devamlılığı için ciddi teşviklerin yapılması için düğmeye bastı. Bu durumun ileride sosyal politikaya dönüşeceğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yabancı ülkelerin sosyal programlarına incelediklerini ve özellikle 0 – 3 yaş arasındaki çocuklara çok önem verildiğini belirtti.Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayınEtiketler: 3 Çocuk Teşviki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Fatma Şahin, Manşet Haberleri, Recep Tayyip Erdoğan 100 Ay 0 faiz taksitli ev 7000TL Kredi 99TL Taksit Hızlı Zayıflamak Zor mu?