*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Elektrik İndirimi Uygulaması  (Okunma sayısı 2424 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Elektrik İndirimi Uygulaması
« : Eylül 10, 2013, 02:03:33 ÖS »
Elektrik İndirimi Uygulaması



Gazi ve şehit ailelerine verilen yardımlar kapsamında uygulanan elektrik indirimi uzun yıllardır elektrik dağıtım şirketleri tarafından sağlanmaktadır. Gümdemdeki son haberlere göre ise belli bir tüketim seviyesini aşan elektrik kullanıcıları için de yeni bir düzenleme yapılacak.

Mevcut hükümet tarafından sıklıkla gazi, şehit yakınları için şartların iyileştirilmesi adına çalışmalar yapılmakta, gerekli tedbirler alınmaktadır. Şehit ve gazi yakınlarına sunulan pek çok imkânın arasında uzun yıllardır gazi ve şehit aileleri için uygulanagelen elektrik indirimi halk arasında en çok tanınan ve bilinen, faturalarda %40 oranında indirim şeklinde uygulanan yardımlardan biridir.

Bu indirimden yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Öncelikle gazi ya da gazi yakını veyahut şehit yakını olunduğunun belgelenmesi gerekmektedir. Aksi halde kişiler bu indirimden yararlanamayacaklardır. Bunun için gerekli belgeler ile bölgedeki Elektrik Dağıtım şirketine başvurulması gerekmektedir.

Elektrik İndiriminden Yararlanması İçin Gerekli Belgeler
Şehit ve ya gazi aylığının bağlandığına dair resmi belge
SGK başkanlığı tarafından bu kişilere verilmiş olan tanıtım kartı
Elektrik abone numarası
İkametgâh belgesi
Bu belgelerin temin edilmesinin ardından yakındaki bir elektrik dağıtım şirketine başvurulması yeterli olacaktır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öyle ki elektrik sayaçlarının isimlerin gazinin ya da şehit yakınının kendi üzerine olması gerekmektedir. Başkası üzerine olan elektrik abonmanları için herhangi bir indirimin yapılması söz konusu değildir. Bu nedenle başvuru öncesinde buna dikkat edilmelidir.

Başvuru şartlarını taşıyan herkes indirimli elektrik uygulamasından yararlanabilmektedir. Elektrik indirimi sonucunda aboneler % 40 daha az ücret ödeyecektir. Konu hakkında düzenlemeler mevzuatta parçalı olarak yer almaktadır, yani yürürlüğe giren 2330, 3713, 5434 ve 2847 sayılı kanunlar konuyu ayrı ayrı ele almıştır. Olası bir sorunda ya da itiraz durumunda bu kanunlardaki maddeler uygulanacak ve buna göre karar verilecektir.

Elektrikte Diğer Bir İndirim De Yolda
Şehit ve gazi yakınlarına yapılan bu indirimin haricinde diğer bir elektrik indirimi de şu an gündemdeki konular arasında. 1 Şubat günü alınan karar doğrultusunda fatura limitine göre uygulanması öngörülen indirim doğrultusunda tüketiciler, elektrikten daha ucuz bir şekilde yararlanabilecek.

Bu karar doğrultusunda faturası 150 TL’yi geçen her kullanıcı elektrikten % 15 gibi bir indirim sağlayabilecek. Özellikle elektrik tüketiminin yüksek olduğu yerler için oldukça sevindirici olan bu haber elektrik indirimi uygulamasının ne zaman başlayacağı konusunda bir çok kişide merak uyandırdı.

Bu kararın altında yatan bir ayrıntı ise serbest tüketici limitinin düşürülmesi oldu. Öyle ki önceki limite göre serbest tüketici limiti yıllık 25.000 Kwh gibi bir rakamdı; fakat yapılan düzenlemeler sonucunda bu limit yıllık 5.000 Kwh’ye düşürülerek beşte birlik bir limite indirildi. Bu da haliyle tüketiciler için cazip bir durum oluşturdu.

Kararın yürürlüğe girmesinin ardından yapılan açıklamaya göre yoğun bir talep aldığı belirtilen bu uygulamanın yaklaşık 27.000 abone tarafından kullanıldığı belirtildi. Fakat bu konuda yapılacak bazı şeyler mevcut.

Bu düzenleme ile özellikle enerji piyasasında bir rekabetin oluşturulmaya çalışılmakta ve özellikle bu alanda hizmet veren başta EnerjiSa olmak üzere pek çok dev şirketin, sektörde daha etkin bir rol olması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda tüketiciler istediği bir şirketi seçerek ondan enerji sağlamaya başlayabilecek. Bu düzenlenen uygulama da tam olarak bu noktada devreye girecek.

Yıllık 5.000 Kwh’nin üzerinde enerji tüketen kişiler istedikleri takdirde enerji sağlayıcılarını değiştirebilecekler. Bunun için yapılacak olan şey de oldukça basit. İlk olarak elektrik enerjisini aldığınız şirkete hiçbir şekilde borç bırakmayarak, bu şirketten borcu yoktur ibaresi olan bir kâğıt almanız gerekmektedir. Bunun ardından alınacak olan bu kâğıt ile istenilen enerji sağlayıcısına başvurulması yeterli olacaktır.

Bu sayede kişiler yapılacak olan bu değişiklik ile hem eletkrik indirimden hem de sonraki yıllarda sunulması beklenen avantajlardan yararlanabilecek. İstatistikler ülkemizde % 30’luk bir dilimin şu an için 5.000 Kwh üzerine çıkabildiğini söylese de özellikle sanayi tipi elektrik kullanılan alanlarda bu tip cazip teklifler sonucunda limitlere kolayca ulaşılabileceği belirtilmektedir.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Elektrik İndirimi, Gazilere Verilen Yardımlar, Şehit Yakınlarına Verilen Yardımlar, Ucuz Elektrik Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı Toplu Taşıma Araçları Kimler İçin Ücretsiz Olacak Er ve Erbaşlar İçin TSK Mehmetçik Vakfı Yardımları İndirimli İnternet Şimdi Fiber İnterneti De Kapsıyor