*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Siteleri  (Okunma sayısı 2826 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Siteleri
« : Eylül 09, 2013, 07:12:10 ÖÖ »
Engelli Siteleri



Türkiye’de engellilere yönelik içerik üreten engelli siteleri hangileridir?

Türkiye engelli nüfus bakımından oldukça fazla engelli barındıran ülkelerin başında geliyor. Öyle ki 8 milyondan fazla engelli vatandaşımız var. Bu kadar çok engelli bireyin yaşadığı bir toplumda internet üzerinde engellilerin sorularına cevap verecek engelli siteleri açılıyor muhakkak. Bu sitelerden kimileri forum şeklindeyken kimileri engellilere yönelik haber yayını yapıyor. Bu yazımızda engellilerin faydalanabileceği internet sitelerini derledik.

Engelliler.Biz Platformu (www.engelliler.biz)
Her konuda engelli bireylerin bilgi alışverişini kolaylaştıran forum görünümüyle engellilerin birbirleri ile çeşitli konularda tartışmalarını sağlayan bir site. Siteye üye olarak forumdaki konulara cevap yazarak bir çok farklı alanda tartışmalara katılabiliyorsunuz. Engelli kişiler de ayrıca kendi engeli ile aynı engele sahip kişilerle tanışarak ortak sorunlarını konuşma fırsatı buluyor. 10 yılı bulan yayın hayatı ve 52 bin üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük engellilere yönelik yayın yapan sitelerinden biri. Aylık ortalama ziyaretçisi 750 bin civarında.

Engelliler Sitesi (www.engellilersitesi.com)
EngellilerSitesi.Com engellilere yönelik ulusal haberlerin derlendiği bir haber sitesi. Genel olarak ÖMSS, engelli hakları, engelli iş ilanları, sağlık, haber, teknoloji vb. konularda haber yayını yapıyor. Sitede ayrıca forum alanı da bulunuyor. Yayınlanan haberlerin altına yorum yapılarak tartışma imkanı verilmiş. İlgili haberleri siteden takip edebileceğiniz gibi sitenin facebook ve twitter adreslerinden de takip edebiliyorsunuz. Site ayrıca fotoğraf ve video galerileriyle zenginleştirilmiş durumda. Bu galerilerden engelliler için seçilmiş medyalara ulaşabiliyorsunuz.

Engelliler.Gen.Tr Forumları (www.engelliler.gen.tr)
Engelliler.Gen.Tr forumları da aynı Engelliler.Biz Platformu gibi engelli kişiler için tartışma ortamı yaratan forum sitelerinden biri. Engelli bireyler foruma mesaj göndererek bir çok konuda fikirlerini beyan edebiliyor, diğer üyelerle mesajlaşabiliyorlar. Şu anda 6 binden fazla üye sayısına sahip. 17 binden fazla konu açılmış ve bu konulara 72 bin mesaj yazılmış. Sitede ayrıca engellilerin kendi aralarında sohbet edebilmesi “Sohbet” bölümü ile engelliler için haberlerin ve röportajların yer aldığı bir “Haber” bölümü mevcut.  8 bin ile 12 bin arasında günlük ziyaretçisi bulunan foruma üye olarak forum bünyesinde blog yazılarınızı da yer verebiliyorsunuz.

(www.sosyalyardimlar.net/sosyalgrup/engelliler/)
Sitemizin sosyal gruplar bölümündeki “Engelliler” sayfasından sitemizde yayınladığımız engellilere yönelik yazı ve haberlere ulaşabilirsiniz. Sitemizde daha çok sosyal yardımlar çerçevesinde yayın yapılmakta. Dolayısıyla 2022 Sayılı Kanun’a göre verilen aylıklar, evde bakım aylıkları gibi engellileri direkt ilgilendiren konularda içerik üretmeye çalışıyoruz. Sitede forum bölümünden sosyal yardımlar konularında tartışmalara katılabilir, yayın yapılan konularla ilgili aklınıza takılan soruları Soru / Cevap bölümünden sorabilirsiniz.

Pozitif Engelliler (www.pozitifengelliler.com)
Bir başka engelli haberleri sitesi de pozitifengelliler.com. Site Dekoratif Sanatlar Öğretmeni Gülüzar Yazıcı ile Psikolojik Danışman Hasan Tahsin Yazıcı tarafından oluşturulmuş. Sitede ulusal çapta engellilerin ilgisini çekebilecek konularda yayınlanan haberler ile daha bir çok konuda bilgi veren haber ve makaleler yer alıyor. Psikolojik Danışma, Özel Eğitim, Bakım Hizmetleri, Mevzuat, Sosyal Güvenlik, İş İlanları ve daha bir çok kategoride haber yayını yapan site “Anketler” bölümü ile de çeşitli anketler düzenleyerek bunların sonuçlarını yayınlamakta.

Türkiye Engelliler Vakfı (www.turev.org.tr)
Merkezi İstanbul’da bulunan 1996 yılında kurulan Türkiye Engelliler Vakfı’nın resmi internet sitesi. Sitede vakfın duyuruları, haberleri, uyguladığı projeler, etkinlikler hakkında bilgiler veriliyor. Başkandan mesajların da yayınlandığı vakıf sitesinde vakfın misyon, vizyon ve hedefleri ile ilgili bilgilere verilerek iletişim bilgilerine de yer verilmiş.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Engelli Sitesi, Engelliler İçin Projeler