*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aile Bakanlığı’ndan Ulusal Vefa Yardım Programı  (Okunma sayısı 35 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Aile Bakanlığı’ndan Ulusal Vefa Yardım Programı
« : Ağustos 09, 2024, 02:53:45 ÖÖ »
Aile Bakanlığı’ndan Ulusal Vefa Yardım Programı



Toplumsal ve ekonomik bakımdan en fazla yardıma ihtiyaç duyan kitlelerden yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik çeşitli yardım programları düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kişilere özel olarak yeni bir sosyal yardım daha yapacağını açıkladı. İşte detaylar…

7’den 70’e herkese nakdi ve ayni yardımlar yaparak bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılımına imkân veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda, yaşlılar, engelliler, eşi vefat etmiş kadınlar ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, bu doğrultuda, yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar için yeni bir yardım programı daha hazırladığını duyurdu. “Ulusal Vefa Programı” adı altında bahsi geçen kişilerin zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ayni yardım programı düzenleyen bakanlık, bu yardım programı 60 yaş üstü yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan herkesin başvuru yapabileceğini duyurdu.

Ulusal Vefa Programı, yaşlı ve engelli bireylerin, ev temizliği ve kişisel bakımları gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik geliştirilmiş sosyal hizmet programı olarak biliniyor. İhtiyaç sahibi olup kişisel bakımlarını ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve engelli bireyler, ağır kronik hastalığı sebebiyle öz bakımını yerine getiremeyenler ve 60 yaş üstü kişiler, ikamet ettikleri konutlarında söz konusu sosyal hizmet programı doğrultusundaki hizmetlerden yararlanabilecek.

Kimler yararlanacak?

Bu kapsamda, Ulusal Vefa Programı’ndan 60 yaş üstü , engelli bireyler ve 3’ten fazla 16 yaşından küçük çocuğu olan kişilerin yaşadığı sosyal yardım yararlanıcısı tek ebeveynli haneler faydalanabilecek.

Başvurular, ilgili vatandaşların ikamet ettiği ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden yapılabilecek. Başvurular için şartları sağlayan vatandaşların kimlik belgesinin olması yeterli olacak. Ulusal Vefa Programı kapsamında ilgili kişilere para yardımı yapılmayacak ve sadece ayni hizmet verilecek.

Kaynak: Kapadokya Haber


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Ulusal Vefa Program kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri