*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Yoluna Park Eden Motosiklet ve Duyarsızlık Tepkiye Yol Açtı  (Okunma sayısı 46 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Görme Engelli Yoluna Park Eden Motosiklet ve Duyarsızlık Tepkiye Yol Açtı



Sivas’ın en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi’nde engelli bireylerin kaldırımda daha rahat ve daha güvenli yürüyebilmesi için yapılan sarı renkli görme engelli yoluna motosikletin park edilmesi insanların tepkisini çekti.

Aynı şekilde engelli bandının üzerinde durakta otobüs bekleyen kişilerin de bulunması, olası bir engellinin güzergahı kullandığında hem oradaki insanları hem de motosiklet engelini nasıl aşacağı sorusunu gündeme getirdi. Bu durum, insanların engelli bireylere karşı duyarsız tutumlarını gözler önüne serdi.

Engelli bireylere ait alan işgal edildi

Motosikletin park edildiği ve otobüs durağının bulunduğu alanda otobüs bekleyen kişilerin üzerinde engel oluşturduğu engelli bandı, engelli bireylerin güvenli ve rahat bir şekilde kaldırımda yürümesini sağlamak için ayrılmış bir alan olması için özel olarak yapılıyor. Bu alanın işgal edilmesi, engelli bireylerin mobilite haklarını ihlal edilmesi olarak görülüyor.

Bölgedeki kişiler, engelli bireylere karşı duyarlı olunması gerektiğini ve engelli bireylerin kaldırımları rahatça kullanabilmelerinin sağlanması gerektiğini vurguluyorlar. Yetkililerden engelli bandına park eden araçlara ceza kesilmesini ve bu tür durumların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediliyor.

Kaynak: Sivasmemleket


Engelli Yolu Görme Engelli Sarı Çizgi Sivas kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri