*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ünlü Sunucu Gökhan Abur Hayatını Kaybetti  (Okunma sayısı 315 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ünlü Sunucu Gökhan Abur Hayatını Kaybetti
« : Aralık 03, 2023, 03:21:35 ÖS »
Ünlü Sunucu Gökhan Abur Hayatını Kaybetti



NTV hava durumu bültenleriyle ile tanınan ünlü sunucu Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllar ekranlarda yer alan Abur, 80 yaşında yaşamını yitirdi. Gökhan Abur, Türkiye’nin önde gelen meteorologlarından biri olarak tanınmaktadır. Abur’un vefatı sevenleri bir hayli üzdü.

“Gökhan Abur Kimdir?”

Gökhan Abur, Mühendis ve Ses Sanatçısıdır. Abur, 1943 yılında, memur bir ailenin çocuğu olarak Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. Gökhan Abur, Ankara’da başladığı ilkokulu İstanbul’da, ortaokul ve liseyi ise Karabük’te bitirdi.

Lise çağlarında kurduğu orkestra ile müzikal yaşantısı başlayan Gökhan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümünü kazandığı İstanbul’da da kurduğu bu orkestrayı devam ettirdi. Buradan “yüksek mühendis” olarak mezun olan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümünde yaptığı görevinden 2003 yılında emekli oldu. 1960’lı yıllarda müzik yaşamı başlayan Abur, 1967 yılında Hafta Sonu Gazetesinin yaptığı, Egemen Bostancının organize ettiği Altın Ses Yarışmasında dördüncü oldu.

Bu yarışmadan sonra Fikret Şeneş’in de katkıları ile plak çalışmalarına başlayan Aburun, 45’lik 14 plağı ve “Bir Gün Karşılaşırsak” isimli 1 albümü yer alıyor. 1975 yılında Eurovision şarkı yarışması Türkiye elemelerine katılan Abur, ilk 8’e girdi. 1983’ten itibaren deniz ve denizcilikle ilgilenmekte olan Abur, sonrasında uzak yol kaptanlarına eğitim verdi. Gökhan Abur, 2000 yılında Açık Radyoda iki yıl süre ile “Açık Deniz” adlı bir de program yaptı. Abur, 2000 yılından sonra Atlantis Yatçılıkta “Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini” dersleri verdi.

Senelerce Frank Sinatra, Dean Martin ve Barbara Streisand gibi dünyanın en büyük sanatçıları tarafından sahnelenen Las Vegas tarihinin en ünlü programlarından biri olan “The Rat Pack Show” Haldun Dormen’in yönetmenliğinde, Gökhan Abur, Recep Aktuğ ve İpek Dinç’in performansları ile 2011’de İstanbul Grand Hyatt’da gerçekleştirildi.

“Gökhan Abur Neden Öldü?”

Ünlü sunucu Gökhan Abur’un ölümü yakınları, müzik dünyası ve medya camiasında büyük bir üzüntüye neden olurken, Abur’un ölüm nedeni de merak edildi. Bir süredir hastanede tedavi gördüğü belirtilen ünlü sunucunun kanser hastası olduğu öğrenildi.

Gökhan Abur, ikisi ikiz 3 çocuk babasıydı.

TGRT Haber


ETİKETLER Gökhan AburHava DurumuKanserNTVSes SanatçısıSpikerÜnlü Sunucu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45