*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Derince’de Özel Bireylerin Kullanamadığı O Üst Geçit Yenileniyor  (Okunma sayısı 213 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Derince’de Özel Bireylerin Kullanamadığı O Üst Geçit Yenileniyor



Kocaeli’nin Derince ilçesinde engelli rampası veya asansörü olmadığı için yaşlı, hasta ve özel bireylerin kullanmakta güçlük çektiği yaya üst geçidi yenileniyor.

Yavuz Sultan Mahallesi ile Kaşkal’ı birbirine bağlayan üst geçit yenileniyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakınlığıyla bilinen üst geçit, hastaneye gitmek isteyen birçok yaşlı, hasta, hamile ve özel bireyler tarafından kullanılıyordu. Asansör veya engelli rampası gibi imkanların olmaması ise uzun süredir vatandaşların yeni üst geçit talebine sebep oluyordu. Uzun yıllardır yapılması beklenen üst geçidi yenileme çalışmaları başladı. Temeli atılan yeni üst geçidin asansörlü ve ihtiyaçları karşılamaya yönelik donanımda olacağı belirtildi.

“Bu Köprü 38 Yıldır Burada”

Üst geçidin eskidiğini söyleyen Yavuz Sultan Mahallesi Muhtarı Hamiyet Kağıtlı, “Engellinin, yaşlının, çocuğun, hastanın geçemeyeceği bir vaziyet aldı, eskidi. 38 yıldır bu mahallede yaşıyorum ve bu köprü 38 yıldır burada. Sürekli belediye başkanlarıyla bu konuyu görüştük. Yıllar içinde bir türlü yapılamadı. Biz bunu araç bağlantılarını da sağlaması için araç geçişli istedik aslında. Karşıda, kuzey yanyolda boru hattı olduğu söylendi, yapılan etütlerle de doğrulandı. Yani, fiziki şartlardan dolayı araç geçişli köprü yapılamadı fakat bu dönem yazışmalarımıza olumlu dönüş aldık. Alınan kararla da köprüyü yapmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın üstlendi. Şuanda da temeli atıldı, engellinin, hastanın, yaşlının, çocuğun geçebileceği daha konforlu, asansörlü, daha modern bir köprüye kavuşacağız inşallah” dedi.

8 Aralık 2022 tarihinde 76 yaşındaki bir vatandaş Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören eşinin yanına giderken üst geçidi kullanamayarak yoldan geçmeye çalışmış ve otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitirmişti.

İHA


ETİKETLER AsansörDerinceEngelliEngelli RampasıHamileKocaeliÜst GeçitYaşlı Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri