*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Daha Önceden Yardım Alan Pek Çok Engellinin Yardımı Kesildi  (Okunma sayısı 286 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Daha Önceden Yardım Alan Pek Çok Engellinin Yardımı Kesildi



CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, engellilerin yardımlarının kesildiğini, yardımı kesilen engelliler içinde yüzde 100 engelli raporu bulananlar olduğunu söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı; AKP’nin en çok övündüğü konulardan birisi engelli yardımları. Bir dezenformasyon şeklinde “CHP iktidara gelirse engelli yardımları kesilir” şeklinde söylemleri de var. Biz de diyoruz ki durum tam tersi. İktidar şu anda engelli yardımlarını kesti. Yeni bir bağımlılık ölçütü benimseyerek, daha önceden yardım alan pek çok engellinin yardımını kestiniz. Bana gelen yüzlerce örneği var. Öyle çarpıcı olanlar var ki… Mesela daha önceden yüzde 91 engelli olan bir vatandaşımız engeli yüzde 96’ya çıktığı halde yardımı kesilmiş. Ya da yüzde 100 engelli raporu var ama kısmi engelli denilerek yardımını kesmişler.

‘OLANAK VE ŞARTLARA GÖRE’ TIBBİ TEŞHİS

Bu konuyla ilgili verdiğimiz soru önergesinde şu sorulara yer verdik: Bu yeni düzenlemeyi hangi bilimsel kurallara göre yaptınız?

Dünyada örneği var mı? Sağlık Bakanı önergemize verdiği yanıtta yakalandı. Diyor ki “257’ye yakın alan uzmanı ve birçok meslek örgütünün yer aldığı çalışma gruplarında yapılan değerlendirme ile ülkemiz olanak ve şartlarını gözeterek FIM ölçeğine göre bağımlılık derecesinin belirlenmesine karar verilmiştir.” Enteresan olan “257’ye yakın” ifadesi. 100’e yakın 200’e yakın dese anlarız ama 257’ye yakın nasıl oluyor? Burada bir zorlama ve sıkıntıya girmişlik var. En enteresan nokta da “ülkemiz olanak ve şartları” ifadesi. Sağlık Bakanı Hazine Bakanı değildir. Sağlık Bakanı elindeki verilerle bilimsel teşhisler yapmak zorundadır. Burada yakalanmıştır. Yani “ben Sağlık Bakanı olarak ülkenin ekonomik şartlarına göre kimi tedavi gerektiren hastalıkları görmezden gelebiliyorum” demek. Bu durum CHP iktidara gelirse engelli maaşları kesilir diyen ve bu şekilde dezenformasyon yayan bir hükümetin ve yandaş medyasının şimdiden engelli maaşlarını kestikleri gerçeğini gizlemeye çalışmasıdır. Cumhuriyet Halk partisi iktidarında aynı Batı ülkelerindeki gibi milli gelirin en az %2,5’u yani bugünkünden iki kat fazlası engelli yardımlarında kullanılacaktır.”

ORDU OLAY


ETİKETLER CHPEngelli AylığıMustafa AdıgüzelYardım kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri