*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Keçiören’de Yeşiltepe Mahallesi’nin Kaldırım Sorunları Bitmiyor  (Okunma sayısı 313 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Keçiören’de Yeşiltepe Mahallesi’nin Kaldırım Sorunları Bitmiyor



Keçiören’de Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün, mahallelerinde her yıl programa alınıp yıllardır bir türlü onarılamayan kaldırımlara dikkat çekiyor. Muhtar Aygün, “Sağlıklı bireyler bile yürüyemiyor, ayağı takılıyor. Bir de engeli bulunan bireyleri düşünün” diyor.

Hürriyet Ankara, “Mahallenin Nabzı” ile muhtarları dinliyor, mahallelerde yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün’ün aktardıkları özetiyle şöyle:

“Öğrenciler Kaldırımı Kullanamıyor”

“Kaldırımdaki engeller, mahallemizin önemli sorunlarından yalnızca biri. Her yıl programa alınıp yıllardır bir türlü onarılamayan kaldırımlarımız var. Bizim için küçük gözüken bazı sorunlar, engeli olan bireylerimiz için oldukça büyük bir problem haline dönüşebiliyor.

Sağlıklı bireyler bile yürüyemiyor, ayağı takılıyor. Bir de engeli bulunan bireyleri düşünün. Kızılırmak Sokak’ta, muhtarlık binası, okul ve sağlık ocağı bulunuyor. Mahallenin en işlek, yaya trafiğinin en yoğun olduğu sokaklardan bir tanesi. Okuldan çıkan öğrenciler, kaldırımı kullanamıyor. Aynı şekilde 1995 nolu sokağımız ve Yeşilırmak Caddesi’nin bazı yerlerinde bulunan kaldırımlar da aynı durumda. Yeşilırmak Caddesi’nde kaldırımda bulunan taşlar mevsimsel etkenler ve karla mücadele kapsamında atılan tuzlar nedeniyle yapı özelliğini kaybederek ufalandı. Özellikle engelli akülü arabasıyla ya da bebek arabasıyla dolaşmak isteyen bireylerimiz zor anlar yaşıyor.

“Erbakan Bulvarı Üst Geçit Bekliyor”

Yeşiltepe Mahallesi’nin bir diğer çözüm bekleyen sorunu, Erbakan Bulvarı üzerinde engelliler için bir üst geçidin bulunmaması. Kuzey Ankara TOKİ 1 ve 2. etap sakinlerinin faydalanabilmeleri için Erbakan Bulvarı üzerinde engelliler ve yaşlı bireyler için bir üst geçit yapılması gerekiyor. Buraya asansörlü bir üst geçit veya mevcut alt geçide asansör yapılırsa, bireylerimiz 41519 numaralı EGO otobüs durağını rahatlıkla kullanabilir. Bölgedeki 424 konutta yaşayan 7’den 70’e her bir birey toplu taşıma kullanabilmek için yaklaşık 300 basamağı olan merdivenleri çıkmak durumunda. Bu sorunu 2017’den beri dile getiriyoruz fakat her seferinde ‘program dahilinde’ yanıtını alıyoruz. Acilen bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.

“Otobüs Sefer Sayısı Arttırılmalı”

Yeşiltepe, aynı zamanda Çaldıran, Bağlarbaşı mahallelerinin sınırında bulunuyor ve bu üç mahallenin ortak bir sorunu var. 431. Sokak, konumu itibarıyla dere diye tabir edilen bir yerde. Eskiden gecekondu bölgesiydi şimdi binaların yapılmasıyla birlikte nüfus arttı. 431. Sokak’ta oturan bireyler işlerine gidebilmek için 250 metre dik rampayı tırmanıp günde sadece beş sefer yapan 418 hat numaralı otobüsleri bekliyor. Sokakta oturanların tek ulaşım alternatifi ne yazık ki bu otobüs. Yeşiltepe sakinleri olarak EGO Genel Müdürlüğü’nden ricamız bu hattı sabah 06:00-08:00 saatleri, akşam 17:00-19:00 saatleri arasında 15 dakika olacak şekilde arttırması. En azından işe gidiş ve dönüş saatleri için ek sefer konulabilir. Ulaşımda yaşanan bu mağduriyet başkent Ankara’ya hiç yakışmıyor”

“İletişim Eksikliği Yaşanmasın”

“Mahallemizde herhangi bir çalışma olduğunda, gerekli bilgilerin önceden dile getirilmesi bizler için büyük önem taşıyor. Mahalleyi ilgilendiren herhangi bir durumda istişare içerisinde bulunulmalı. Bu anlamda özellikle belediyelere seslenmek istiyorum, iletişim halinde olmak ve karşılıklı geri bildirimde bulunmak oldukça önemli. Bazen mahallede olan biten çalışmaları bireylerden duyuyorum”

Hürriyet


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AnkaraBozuk KaldırımlarEngelli UlaşımFerhat AygünKeçiörenÜst GeçitYaya UlaşımıYeşiltepe Mahallesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri