Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
DÜNYA HABERLERİ
»
Dünya Haberleri
»
BM’den ‘Engelli Kişilerin Toplumdaki Bağımsızlığı’na Dair Çin’e Övgü
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: BM’den ‘Engelli Kişilerin Toplumdaki Bağımsızlığı’na Dair Çin’e Övgü (Okunma sayısı 494 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ekim 14, 2022, 01:54:37 ÖS »
Engelli Hakları Komitesi Uzmanları, yapılan reformlardan dolayı Çin’i övdü. “Engelli Kişilerin Toplumdaki Bağımsızlığı” ve “Evde Eğitim” üzerine sorular sordu.
Engelli Kişilerin Hakları Komitesi bugün Çin’in, Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin ve Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi’nin, Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme’nin uygulanmasına ilişkin ikinci ve üçüncü periyodik raporlarını değerlendirmesini sonuçlandırdı. Komite Uzmanları, Çin’in ilk incelemesinden bu yana yaptığı reformları memnuniyetle karşılarken, Devlet tarafından engellilerin bağımsız bir yaşam sürmelerini sağlamak için alınan önlemler ve engelliler için evde eğitim hakkında sorular sordu.
Komite Uzmanı ve Ülke Raportörü Mara Gabrilli, 10 yıl önceki ilk gözden geçirmeden bu yana Çin’in Sözleşme’ye uyum için önemli reformları kabul ettiğini ve Komite’nin bu adımları memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Heyet, Hükümet’in engellilere yardım etmek için 2009 yılında bir destek fonu başlattığını söyledi. 2021 yılında zihinsel engellilere yönelik hizmetler ülke çapında yaygınlaştırıldı. Kurumların engellileri fiziksel olarak cezalandırması yasaklandı. Toplum hizmetleri, zihinsel engellilerin topluma entegre olmalarına yardımcı oldu. Bu tür hizmetler için çalışma standartları oluşturulmuştur. 200’den fazla topluluk, zihinsel engelliler için toplum hizmetleri sağladı.
Evde eğitim, ciddi engellilere eğitimlerinde yardımcı olmayı amaçlıyordu. Çin yasaları, ağır engelli kişiler için eğitim garantisi verdi. Ülke düzeyinde özel düzenlemeler vardı ve evde eğitimden eğitim kurumları sorumlu olmalıdır. Engelli çocuklar hazır olduklarında normal okullara gidebilirler.
Çin Devlet Konseyi Engelliler Çalışma Komitesi Başkan Yardımcısı ve delegasyon başkanı Zhang Haidi açılış konuşmasında Çin’in 85 milyon engelliye ev sahipliği yaptığını ve Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin sıkı bir destekçisi olduğunu söyledi. Son 10 yılda Çin, engellilerin insan haklarını teşvik etme ve koruma konusunda önemli ilerleme kaydetmiştir. Çin’deki 90’dan fazla yasa, engelli kişilerin hak ve çıkarlarının korunmasıyla doğrudan bağlantılıydı. Çin, 27 milyondan fazla insanın yararlandığı, engelli yoksullar için yaşam ödenekleri ve ağır engelliler için bakım sübvansiyonlarını içeren bir sosyal güvenlik sistemi kurmuştu.
Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi temsilcileri de açılış konuşmaları yaptılar.
Bayan Haidi, kapanış konuşmasında, diyaloğun samimi ve verimli geçtiğini ve heyetin Çin’in engellilerin haklarını nasıl iyileştirdiğini gösterdiğini ve aynı zamanda zorlukların altını çizdiğini söyledi.
Komite Uzmanı ve Ülke Raportörü Risnawati Utami, Sözleşmenin onaylanmasının Çin Taraf Devletinin engellilerin haklarını destekleme taahhüdünü yansıttığını söyledi. Ancak Komite, Sözleşme’nin uygulanması hakkında yeterli bilgi almamıştır. Bayan Utami, Taraf Devleti, Çin’deki tüm engelli kişilerin tüm haklarını güvence altına almak için sivil toplumla açık ve şeffaf iletişim ve işbirliğine sahip olmaya teşvik etti.
Çin heyeti, Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden oluşuyordu. Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Kamu Güvenliği Bakanlığı, Sivil İşler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İnsan Kaynakları ve Güvenlik Bakanlığı, İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu, Devlet Konseyi Engellilik Çalışma Komitesi, Çin Engelliler Federasyonu, Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi, Ulusal Halk Kongresi Yasama İşleri Komisyonu, Yüksek Halk Mahkemesi, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Tüm Çin Kadın Federasyonu ve Çin’in Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Ofisi Daimi Temsilciliği.
Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi heyeti, Çalışma ve Refah Bürosu temsilcilerinden oluşuyordu. Sağlık Bürosu, Sosyal Yardım Dairesi, Hong Kong Polis Gücü ve Adalet Bakanlığı.
Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi heyeti, Sosyal Refah Bürosu ve Hukuk İşleri Bürosu temsilcilerinden oluşuyordu.
habereguven.com
KATEGORİLER Dünya
ETİKETLER Birleşmiş MilletlerBM Engelli Hakları KomitesiÇinEngelli HaklarıEvde Eğitim kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »